– Jeg ved, hvor tungt det er at være sindslidende og at være pårørende, siger politikeren og mennesket Poul Nyrup.
For 15 år siden blev han selv vækket af en telefon under et ophold i Grønland med beskeden om at hans 24–årige psykisk syge datter Signe havde begået selvmord. Derfor har tidligere den tidligere statsminister og nuværende formand for de europæiske socialdemokrater sagt ja til at være keynote–speaker, når fagpersoner fra Klinik for Selvmordstruede Børn og Unge, afdelinger på Odense Universitetshospital og de fynske kommuner mødes i Odense den 1. oktober til den årlige samling i Behandlingskæden for selvmordstruede børn og unge.
På mødet vil Poul Nyrup Rasmussen give sit bud på, hvordan man kan få det selvmordsforebyggende arbejde for børn og unge på den politiske dagsorden.
– Jeg er utroligt glad for at Poul Nyrup Rasmussen med sin personlige baggrund har sagt ja til at deltage i årsmødet. Vi har mere end nogensinde brug for politikere, som vil være med til at sætte større fokus på området. Vi har behov for større åbenhed og for at få nedbrudt tabuer om selvmord, så selvmordstruede unge hurtigt får den nødvendige hjælp og behandling, siger klinikleder og psykolog, Kim Juul Larsen, der er arrangør for mødet den 1. oktober 2008 på Fangel Kro i Odense.
Dagens program omfatter blandt andet en præsentation af og status for arbejdet i den forebyggende og opfølgende behandlingskæde for Fyn, Langeland og Ærø. Desuden løftes sløret for en del af resultaterne fra igangværende forskning på Klinikken for de tilmeldte deltagere.
Fra forsøg til permanent tilbud
Bag arrangementet i Odense står Klinik for Selvmordstruede Børn og Unge, der netop er blevet en permanent afdeling i Det børne– og ungdomspsykiatriske Hus, Odense Universitets Hospital.
– Det er meget tilfredsstillende at mange års projektarbejde nu har resulteret i et permanent tilbud til børn og unge med selvmordsadfærd. Der er et stort behov for hjælp og rådgivning men også forskning i forebyggelse af selvmord blandt børn og unge er en vigtig og påtrængende opgave, der skal løses, siger klinikleder, Kim Juul Larsen, Klinik for Selvmordstruede Børn og Unge.
Behandlingskæden er et samarbejde mellem Klinik for selvmordstruede børn og unge og de 10 kommuner på Fyn, Langeland og Ærø.
For at anvende tilbuddene og ressourcerne hurtigst og bedst muligt, har kommunerne og klinikken aftalte procedurer for, hvordan de skal behandle sager med børn og unge med selvmordsadfærd, lige som personalet i kommunerne har fået efteruddannelse i at håndtere selvmordstruede børn og unge.
Læs mere her
tags: selvmord, hospital, euro, 2008, statsminister, politi, uddannelse, Odense, Langeland, Grønland, efteruddannelse,
Ingen kommentarer:
Send en kommentar