torsdag den 4. februar 2016
Elev-trend: Unge vil være bagere
Studiejob-danmark.dk og Ungarbejde.dk har i øjeblikket mere end 100 elev-jobopslag, og trenden er klar. De unge vil meget gerne arbejde med mad.Bagerelever med krummer i
Det ny nordiske køkken har sat sit klare spor på hoteller, restauranter og i gastronomiens verden generelt. Det er trendy at deltage i Masterchef på TV3, plukke ramsløg til pestoen, og bruge lokale råvarer. Maden når næsten at blive kold, før tjenerne får serveret maden og beskrevet alle finesserne og de lokale anekdoter, der skal til, for at give gæsterne en helstøbt gastronomisk oplevelse.
Gourmet-trenden kender vi, men det nye er, at de unge flokkes om at blive bagerelever. De unge vil stadigvæk gerne være tjener- og kokkeelever, men det er søgningen efter elevpladsen inden for bagerfaget, der ligger i front.
"Vi har et jobopslag som bagerelev, der har ligget online i lidt kortere tid, end den anden mest efterspurgte elevplads, og alligevel er der 25% flere søgninger efter at blive bagerelev", fortæller Ole Holdgaard, fra jobportalerne: Ungarbejde.dk og Studiejob-danmark.dk. Begge jobportaler har fokus på elever, men studiejob-danmark.dk har en højere aldersmæssig målgruppe, så her tilbydes også studiejobs, traineestillinger og praktikpladser.
Studiejob-danmark.dk er for nylig solgt til selskabet bag Ungarbejde.dk, der også inkluderer ungdomswebsitet: Ungunivers.dk. Alle tre websites fokuserer på, at hjælpe de unge bedst muligt igennem deres ungdomsliv, og samtidig via erhvervserfaring, at gøre de unges cv endnu bedre, hvilket styrker de unges jobmuligheder.
Elevpladser har ændret karakter
Tidligere var det kun muligt at få en elevplads i forbindelse med en gymnasial uddannelse. Nu tilbyder Coop Danmark en: Madskole for unge, der er gået ud af Folkeskolen. Ligeledes har Bestseller lavet et: Fashion college, og Dansk Supermarked et: Business college. I den sammenhæng dækker et college over, at de unge studerer, bor og sover på skolen.
Målsætningen for brugen af college er, ligesom på efterskoler, at støtte de unge mest muligt. Både socialt og fagligt. Derud over lægger supermarkedskæderne ikke skjul på, at det også handler om at få uddannet de unge, så der ikke tabes en stor del af ungdomsårgangene på gulvet på grund af de karaktermæssige adgangskrav til de gymnasiale uddannelser.
Til DM i skills, der er danmarksmesterskabet for unge fra erhvervsuddannelserne, vil Ole Holdgaard fortælle kommende elever om: De unges muligheder, når de skal søge elevjobs, og hvordan udfordringer i forbindelse med elevpladssøgningen kan tackles.
Læs mere her
tags: Danmark, mesterskab, restaurant, uddannelse, Dansk Supermarked, portal, råvarer, supermarked, erhvervsuddannelser, jobmuligheder, praktikplads, jobportal, Coop, Bestseller, efterskole, TV3,
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar