Der står en række pæle, som hver især blev støttet af en ryg . Sådan lyder indledningsstofen til den sidste af de sange, der indgår i Hørby Efterskoles musical om den berømte Hvidstengruppe fra byen af samme navn.
Musicalen sætter fokus på historien om Hvidstengruppen fra den dag i 1943, hvor den lokale dyrlæge hverver Marius Fiil til modstandsarbejdet og indtil den 29. juni 1944, hvor tyskerne henrettede de otte centrale medlemmer af gruppen.
Musicalens budskab udtrykkes netop i linjen fra sagen ovenfor, hvor de døde pæle bliver symbol på undertrykkelse og ondskab, men det menneskelige ryggen bliver det stærke, hvorfor det er den menneskelige vilje til handling, bliver det bærende i tilværelsen.
- Det er jo ikke altid, vi kan bestemme, hvad der sker med os, men det man kan gøre noget ved er, hvordan man forholder sig til omstændighederne og dermed til sit liv, siger lærer Helle Krogsgaard, der underviser i drama på Hørby Efterskole og har været med til både at skrive musicalen og iscenesætte den.
Musicalen tekster og musik er skrevet af skolens lærere og blev første gang opført i 1998. Sidste forestilling i denne omgang er i forbindelse med skolens elevstævne for tidligere elever, hvor det netop er det elevhold, der har 15-års jubilæum, som opførte musicalen første gang.
Læs mere her
tags: 1998,
Ingen kommentarer:
Send en kommentar