torsdag den 20. august 2015

Derfor skal du ikke spare indboforsikringen væk


I de kommende uger flytter tusindvis af unge hjemmefra for første gang. Forude venter formentlig et stramt budget, så kan det være fristende at spare indboforsikringen væk, men det kan blive dyrt i sidste ende.Selvom du som ung og ny på boligmarkedet måske ikke råder over det helt store indbo, er det dumt at spare indboforsikringen væk, for trods navnet dækker den mere end blot indbo.


Indboforsikringen dækker mere end indbo

- Ansvarsforsikringen er en del af indboforsikringen. Den dækker det ansvar, du kan blive pålagt, hvis du forvolder skade på andre personer eller deres ejendele, siger advokat Litten Posselt Olsen fra ERSTATNINGSGRUPPEN, der er en del af ADVODAN og uddyber

- Det kan for eksempel være, du kommer til at skubbe til din studiekammerets bærebare PC, så den falder på gulvet og går i stykker, eller at du kommer til at påkøre en anden person med din cykel, så vedkommende kommer til skade. Så længe forsikringsselskabet vurderer, at der er tale om en fejl eller forsømmelse fra din side og ikke noget, du har gjort med vilje, vil forsikringen dække det erstatningsansvar, du vil blive pålagt.

Afhængig af skadens omfang kan der blive tale om meget store summer, som vil påvirke din økonomi mange år fremover, hvis du tager chancen og undlader at tegne en indboforsikring.

- Hvis du forvolder så stor skade på en anden person, at vedkommende eksempelvis mister erhvervsevnen helt eller delvist, kan et erstatningskrav hurtigt løbe op i flere millioner kroner, forklarer advokat Litten Posselt Olsen.

Udover indboforsikringen råder advokaten til, at du får tegnet en ulykkesforsikring, så du også er dækket, hvis du selv kommer til skade.


Læs mere her

tags: økonomi, boligmarkedet, forsikringsselskab,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar