Projektet Godt for Mig , som hjælper overvægtige børn i Tønder Kommune, har arrangeret en ualmindelig gåtur for de 16 deltagende børn. De vil gå 12 km over Rømø-dæmningen sammen med søskende og forældre.
Siden uge 9 i år er de 16 børn og unge, som deltager i projekt Godt for Mig , mødtes efter skoletid hver 14. dag. Alle er i alderen 12-15 år og med ønsket om at tabe sig.
Gennem samtaler og diskussioner med bl.a. sundhedsplejerskerne, lærer de at bruge nogle redskaber som de selv er med at udvikle til at styrke deres kropsbevidsthed og selvregulering.
- På den måde kan de lære at tabe sig eller blive bedre til at forebygge overvægt i ungdomsårene og ind i voksen livet, fortæller Krestine K. Thomsen, projektleder fra Tønder Kommune .
Nu er turen kommet til, at de vil spadsere i samlet flok over Rømø-dæmningen. 12 km. med kun et enkelt pit-stop undervejs. De ledsages på turen af sundhedsplejerskerne og manges forældre og søskende går også med. Turen tilbage vil foregå i bus.
Det handler ikke om løftede pegefingre, men om at involvere og engagere børnene og de unge, så de får lyst til at deltage og tage ejerskab og ansvar for egen sundhed. Og motion er en vigtig del, siger Krestine K. Thomsen, projektleder fra Tønder Kommune .
Turen starter fra krydset lige før dæmningen, den 8. juni kl. 9 og man forventer fra projektets side, at det bliver en årlig tilbagevendende begivenhed.
FAKTA:
Projektet Godt for Mig er forankret i kommunens skolesundhedstjeneste, men gennemføres i et bredt samarbejde på tværs af forvaltninger og med inddragelse af læger, folkeskoler og ungdomsuddannelser.
Projektet indgår i Sundhedsstyrelsens modelprojekt Forebyggende indsats for overvægtige børn og unge . Kommunerne har kunnet søge om at deltage, og Tønder Kommune er en af de ni udvalgte kommuner.
Projektet begyndte i uge 9 og løber frem til 2015. Godt for Mig tager udgangspunkt i det eksisterende projekt Talent for Sundhed , hvor hovedfokus er på kost, motion og sunde vaner. I Godt for Mig er fokus mere rettet mod selvværd og egenomsorg.
Det er først og fremmest kommunens sundhedsplejersker, der har udpeget deltagerne til projektet gennem deres daglige kontakt med børnene og de unge ude på skolerne.
De unge og børnene mødes på distriktsskolerne i Tønder Kommune.
Læs mere her
tags: uddannelse, Sundhedsstyrelsen, Tønder, overvægtig, folkeskole, projektleder,
Ingen kommentarer:
Send en kommentar