lørdag den 8. juni 2013

Så dygtige, som de kan, det er for vattet!

Den nye folkeskoleaftale er på plads, og ambitionen er, at det faglige niveau i folkeskolen skal forbedres. Via mere og bedre undervisning skal eleverne på sigt kunne det samme i 8. klasse, som de i dag kan i 9. klasse. For at sikre dette, opstilles tre klare mål: For det først skal folkeskolen udfordre alle elever, så de bliver så dygtige, de kan.

Sådan lyder det blandt andet i den nye folkeskoleaftale.

At folkeskolen skal udfordre alle elever, så de bliver så dygtige, de kan, er fint, men det er slet ikke godt nok! Det er vigtigt, at der bliver lagt vægt på, at der kommer aktiviteter målrettet de fagligt stærke elever, så de også oplever at skulle stå på tæer og anstrenge sig. Der bliver allerede brugt betydeligt med midler til specialundervisning målrettet elever, der har svært ved det faglige. Det er fint, og det skal vi blive ved med, men der skal også bruges midler målrettet de fagligt stærke elever. Det skal skrives ind i folkeskoleloven, at alle skoler skal lave aktiviteter målrettet de fagligt stærke elever, ellers taber vi dem, siger Nynne Afzelius, sekretariatschef i Akademiet for Talentfulde Unge, som er et tilbud til gymnasieelever i deres fritid.

Det har virket i gymnasierne
På gymnasieområdet kom der for nogle år siden en ændring i bekendtgørelsen, som gjorde, at gymnasierne nu er forpligtede til at starte talentaktiviteter. Det er ikke noget, de kan vælge at gøre, hvis de har lyst, og det er ikke noget, de kan gøre, hvis de har ildsjæle, der brænder for det det er noget, de skal. På linje med at de skal etablere særlige tilbud til ordblinde, lektiecafeer til elever, der ikke kan få hjælp derhjemme osv.

Bekendtgørelsesændringen har været en stærk medvirkende årsag til, at talent er kommet aktivt på dagsordenen i hele gymnasiesektoren og at talentprojekter vokser op og blomstrer over hele landet.

Det er ikke nok, at indsatsen nu er overladt til ildsjæle i folkeskolen. Det skal være et krav, så hver eneste folkeskole laver den indsats, understreger Nynne Afzelius.

Hvis vi fremover skal fostre talenter til at bære Danmark frem, skal vi allerede starte i folkeskolen og så skal der som nævnt være krav til indsatsen over for de dygtige talenter, mener sekretariatschefen.

###

Du er velkommen til at kontakte sekretariatschef Nynne Afzelius Akademiet for Talentfulde Unge på telefon: 26 45 65 51 hvis du vil vide mere eller ønsker yderligere citater. Læs evt. mere om Akademiet for Talentfulde Unge på www.ungetalenter.dk


Læs mere her

tags: Danmark, folkeskole, undervisning,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar