Foreningen Far kan i problemfeltet af etniske minoritetsskilsmisser bestemt genkende de mønstre, som SFI omtaler i sin nye rapport om skilsmissebørn med etnisk minoritetsbaggrund.
Foreningen Far støtter aktuelt en mor og to børn med en muslimsk far i topjob, som er gået fra weekend ordning til eneforældremyndighed baseret på falske aftaler og aftaler lavet under trusler.
Mor får til tider besked om at hun bliver dræbt, hvis hun ikke hører efter, får besked om at hun ikke ser børnene igen og far rejser væk med børnene. Børnene har til tider blå mærker og bliver lukket inde i mørke rum, hvis de ikke hører efter - og på trods af gentagne henvendelser kigger mere end 20 offentlige personer i mange forskellige offentlige instanser som ikke taler sammen bare på, helt på samme vis som det til tider sker i alvorlige børnesager i majoritetsgrupper.
Foreningen Far har ca. 10 % besøgende i rådgivningen hver uge i de store byer, som er fædre med etnisk minoritetsbaggrund og møder her meget spredte fortællinger, men oftere fædre der mener de skal have deleordninger, selvom mor har passet børnene eller på anden vis skal have magt og æren i behold. Vi møder oftere sager med børn som savner far på grund af mindre samvær og savner en god far kontakt blandt de etniske minoriteter ligesom vi fra vores samtaler med krisecentrene ved, at der er overrepræsentation af etniske minoritetsfamilier. Så der er for os ingen tvivl om at der er et problemfelt der skal tages alvorligt.
Foreningen Far møder også gode fædre med positive skilsmisser blandt etniske minoritetsgrupper, og andre offentlige eksperter fortæller os, at de ofte oplever bedre skilsmisser hos etniske minoriteter end i danske familier på grund af tættere familiebånd med bedsteforældre som skaber ro og samarbejde. Foreningen Far møder - fædre - der ønsker at blive fritaget fra tvangsægteskaber, som ikke kan på grund af familiemæssige og kulturelle bånd. Vi oplever at det ofte er mor der skal bede om skilsmisse med eller uden grund, og vi møder fædre, der har en oprigtig kærlighed til deres børn og som til tider markant forskelsbehandles i det offentlige system med andre ord samme billede som i de danske familier, men - oftere - problemsager og børn med afsavn til en god far kontakt med eller uden grund og sager som er vanskelige at håndtere.
Foreningen Far har aktuelt taget kontakt til de etniske minoriteter for at gå i dialog om, hvad man kan gøre for at løse problemstillingen og skabe mere positive situationer for børnene og hele familien ved samlivets ophør.
Kritik af SFI rapporten
Hvorvidt den nyeste SFI rapport er saglig og repræsentativ kan diskuteres.
Foreningen Far mener ikke at det er sagligt når kun 5 etniske fædre har deltaget, og selvom SFI oplyser der er 80 observanser, er kun 30 børn interviewet. Det er kritisabelt at dette ikke fremgår tydeligt overfor pressen, politikere og befolkningen, når der er tale om familie forskning som ofte bliver brugt som repræsentativ. Det er velkendt at SFI og børns vilkår har kontaktflade i problemfeltet af børn og at deres kontaktflade er børn og mødre, hvilket kan præge rapportens resultater, også selvom der er lavet kvantitative analyser.
Socialministeriet har fornylig på grund af Zorning sagen sikret fuld åbenhed for ligeværdig tildeling af forskningsmidler for at undgå "kammerateri", så måske Egmont fonden skulle lære af Socialministeriet. Det er velkendt at SFI, Egmont Fonden og Børns vilkår har meget tæt kontakt. En kontakt som Foreningen Far tidligere har kritiseret ud fra sagligheden og ønsket om en ligeværdig tilgang til dansk familie forskning. Herunder alvorlige børnesager og den forsinkelse af en fornuftig modernisering af familie lovgivningen, som ikke repræsentativ forskning, kan forårsage for minoriteter og majoriteter i Danmark. Budskabet fra Foreningen Far er ønsket om saglighed og ligeværdig dansk familie forskning.
Er der tale om saglig forskning, når 5 fædre og 30 børn er spurgt - og det ofte er problemsagerne som ønsker at deltage i undersøgelser
Læs mere her
tags: Danmark, interview, politi, lovgivning, SF, dræbt, ægteskab, skilsmisse, muslim, Egmont,
Ingen kommentarer:
Send en kommentar