torsdag den 25. september 2014

Ny Landsforening vil bryde tavshed om psykisk sygdom over for børn

"Vi vil bryde tabuer i børnehøjde," siger forfatter Karen Glistrup og Mette Søndergaard, der er initiativtager til Landsforeningen "Snak om det..." Ca. 500.000 danskere har en psykisk lidelse. Det vil sig, at stort set alle børn på et tidspunkt vil møde psykisk sygdom – enten i deres egen familie eller hos en kammerat. Derfor har alle børn også brug for at vide mere om psykisk sygdom.
Alligevel er det et emne, som de fleste voksne undgår. Også pædagoger og lærere er ramt af tabuerne.

Det vil den nystiftede forening Landsforeningen "Snak om det ..." lave om på.

"Det er jo ikke i sig selv skadeligt for børn at have forældre, der har en psykisk lidelse. Det særligt skadelige er tavsheden", forklarer Karen Glistrup "Tavsheden får børnene til at føle sig forladte, fortabte, forkerte og skyldige"
Og hun pointerer: "Det er en skrækkelig misforståelse, når man tror, at børn, der har det svært hjemme i familien, altid vil vise særlige signaler på, hvordan de har det. Stor smerte kan være pakket ind i et stort smil! Derfor skal vi snakke med alle børn om, hvad sindets lidelser er for noget!"

Karen Glistrup, der er pionér på området, vil sammen med den nystiftede forening "Snak om det...", inspirere til mere god snak med børn.
Den 24. september udkommer hendes bog: "Hvad børn ikke ved ... har de ondt af."
Bogen giver inspiration til gode samtaler med børn om de svære emner.
Den er skrevet med tanke på forældrene, pædagogen, sygeplejersken, læreren, naboen, psykologen, lægen, mosteren, socialrådgiveren, plejerforælderen, præsten m.fl.

Om Landsforeningen "Snak om det..."
Landsforeningen "Snak om det..." er en upolitisk forening, der ønsker at inspirere voksne mennesker til mere god snak med børn om sindet og psykiske lidelser. Hensigten er at bryde fordomme og tabuer så tidligt som muligt, og fremme trivsel, forståelse, respekt og medmenneskelighed mellem børn såvel som voksne.

Foreningen vil arbejde for at øge forældres og professionelles forståelse for, hvordan børn har behov for at blive mødt og forstået i deres liv med forældre eller søskende, som er ramt af psykiske lidelser og andre livsomstændigheder, der belaster samspillet i familien.

Læs mere om foreningen på www.snak-om-det.dk
Facebook: SNAKOMDET

Læs mere her

tags: politi, Facebook, forfatter, sygeplejerske, sygdom,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar