søndag den 29. november 2015

Håndtegnede striber og billeder med den "rigtige" Rasmus Klump


Nu kan du få den "ægte" Rasmus Klump op på væggen derhjemme – den Rasmus Klump, der blev skabt af Vilhelm og Carla Hansen til avisstriberne og bøgerne i 50'erne.Rasmus Klump er et dansk ikon. Elsket af voksne og børn – ikke kun i Danmark men i hele verden. Og for første gang kan du nu få eksklusive reproduktioner af de allerførste Striber og håndtegnede farvelagte tegninger af Rasmus Klump og hans populære venner, som de blev skabt af Vilhelm og Carla Hansen for mere end 50 år siden.

Rasmus Klump er den største figur i dansk tegneseries historie. Siden han kom til verden i 1951, er han udkommet i mere end 20 lande og har solgt mere end 20 millioner tegneseriehæfter, mens tegneseriestriben, der blev publiceret i mere end 120 aviser i 21 lande, blev trykt i over 30 millioner eksemplarer.

Med eksklusive rettigheder fra Egmont har Rasmus Klump Galleriet stået på hovedet i tegnerens arkiver og fundet de smukkeste, sjoveste og sødeste tegninger fra Rasmus Klumps verden, som vi husker den. Tegningerne kan nu købes som genoptryk i glas og ramme.

Originale håndtegnede striber

Rasmus Klump blev født som en avisstribe i Berlingske Aftenavis i 1951, og det er her, vi finder den "ægte" Rasmus Klump, fra før han blev farvelagt og udkom i bøger og på film.

Nu genudgives de bedste af striberne i begrænset oplag: Rasmus Klump Galleriet har med Egmonts velsignelse været på opdagelse i arkivet og fundet Vilhelm og Carla Hansens originale tegninger til avisstriberne - med håndskrevne tekster, rettelser og kommentarer.

Rasmus Klump levede videre i farve efter avisstriberne, og her findes der et væld af flotte, sjove og hyggelige motiver med Rasmus Klump og hans venner, alle tegnet af Vilhelm Hansen før computeranimationens tid. En række af disse tegninger med de kendte figurer er også blevet genoptrykt og kan købes indrammet hos Rasmus Klump Galleriet.

Om Rasmus Klump Galleriet

Idémanden bag Rasmus Klump Galleriet er journalist Troels Uhrbrand Rasmussen, som hermed endnu en gang dykker ned i den danske kulturskat og får den til at genopstå i en ny kontekst. Han gjorde det første gang i 2004 med dvd'erne Danskernes egen Historie, der gav nyt liv til sjældne historiske filmoptagelser, og igen i 2012 med Dansk Plakatkunst, der finder og genoptrykker sjældne danske reklameplakater fra starten af 1900-tallet. Nu får vi også lejlighed til at besøge Rasmus Klumps verden, som vi husker den.

Besøg Rasmus Klump Galleriet på www.rasmusklumpgalleriet.dk


Læs mere her

tags: Danmark, dvd, kunst, computer, dykker, tegneserie, 2012, journalist, Egmont,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar