mandag den 23. november 2015

Hvor er folkeskolen på vej hen


De første resultater af følgeforskningen om reformen er netop offentliggjort. Og der er både kritik af og positive holdninger til målstyret undervisning, forberedelsestid og elevernes trivsel. Bag de foreløbige konklusioner gemmer sig spørgsmålene: Hvor er skolen på vej hen Og er det en vej, vi ønsker at gå Disse spørgsmål kastes i luften den 12. januar 2016, når Generator inviterer til debat.Uddanner vi krøllede hjerner eller papegøjer Har vi fået lærere, der løber efter mål, men har glemt formålet Er skolen for livet eller for staten Tre spørgsmål fra tre skarpe meningsdannere år 1 efter folkeskolereformens fødsel.

De tre meningsdannere er Rane Willerslev, Stefan Hermann og Brian Degn Mårtensson, og de bliver sat i stævne på Generators konference "Pulsen på folkeskolen", 12. januar 2016. Konferencen indledes med, at de tre meningsdannere hver især tager pulsen på folkeskolen, hvorefter de mødes i en paneldebat, styret af Politikens uddannelsesredaktør Jacob Fuglsang.

Vi skal kvalificere den videre implementering

Dybt begravet i implementeringen af fx længere skoledage, understøttende undervisning og daglig bevægelse inviteres konferencedeltagerne til at løfte blikket og være med til at debattere, hvor folkeskolen er på vej hen, om det er en vej, vi ønsker at gå, eller om der bør trædes helt nye stier.

"Det handler om at turde stille de svære spørgsmål for at få nuancer på den forandring, som folkeskolen gennemgår i forbindelse med reformen. Det kan nemlig være med til at kvalificere den fortsatte implementering" udtaler konferenceleder og direktør i Generator Helle Gammelgaard.

Konferencens oplægsholdere og debattører er:

Rane Willerslev: Professor i antropologi på Aarhus Universitet. Rane har gjort sig bemærket i debatten om det danske uddannelsessystem med en pointe om, at Danmark ikke kun har brug for 12-tals piger.

Stefan Hermann: Rektor på Professionshøjskolen Metropol. Stefan har skrevet flere artikler og bøger om uddannelse, pædagogik og politik. Siden 2014 har han været medlem af formandskabet i Rådet for Børns Læring, der bl.a. rådgiver undervisningsministeren.

Brian Degn Mårtensson: Lektor på University College Sjælland og forfatter til en lang række bøger og artikler om pædagogik, uddannelse, og politik. Hans seneste bog er "Konkurrencestatens pædagogik – en kritik og et alternativ".

Debatten styres af Jacob Fuglsang, som er uddannelsesredaktør på Politiken. Han har som journalist og redaktør skrevet om uddannelse siden 1993 på Information, Weekendavisen og i de seneste 15 år på Politiken. Han har desuden været pressechef i Undervisningsministeriet.

Konferencen afholdes d. 12. januar 2016 på TREFOR Park i Odense.

Læs mere her

tags: Danmark, Aarhus Universitet, direktør, politi, uddannelse, Sjælland, Odense, Politiken, 2016, folkeskole, journalist, undervisningsminister, undervisning, Undervisningsministeriet, forfatter, 2014,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar