Kulturminister Marianne Jelved har præsenteret en ny politisk aftale om idrættens økonomi. Aftalen sikrer blandt andet en permanent finansiering af Sport Event Denmark, en styrkelse af Anti Doping Danmark, ligesom aftalen betyder, at der prioriteres 7 mio. kr. årligt i 2015 og 2016 samt 8 mio. kr. årligt i 2017 og 2018 specifikt til talentudvikling. Den nye aftale gør således den Talentpulje, som Team Danmark har haft ansvaret for i perioden 2009 2013, permanent. Og kulturministerens og aftalepartiernes fokus på den langsigtede talentudvikling glæder Team Danmarks formand Frank Jensen:
"Vi skal være i verdensklasse herhjemme, når det drejer sig om at identificere og udvikle talenter i dansk idræt. Det er helt afgørende for en lille nation som Danmark i den hårde internationale konkurrence. Jeg er derfor meget glad for, at kulturministeren og den brede kreds af partier i Folketinget vil målrette ressourcer permanent til at styrke talentudviklingen. Det er det langsigtede arbejde, vi allerede er i gang med sammen med mange af specialforbundene, som skal sikre, at vi har atleter i verdenstoppen mange år fremover," siger Team Danmarks formand Frank Jensen.
Med midlerne fra Talentpuljen indtil 2013 har Team Danmark blandt andet sikret, at foreløbigt 24 specialforbund udvikler aldersrelaterede træningskoncepter, hvor fokus er på forsvarlig og målrettet udvikling af talenterne. Talentpuljen har også styrket forskning og viden om talentudvikling, ligesom Team Danmark har optimeret udviklingsmulighederne for talenterne og talenttrænerne i tæt samspil med specialforbundene.
Frank Jensen er også meget tilfreds med, at den nye aftale sikrer en permanent finansiering af arbejdet med at tiltrække store internationale sportsbegivenheder til Danmark:
"Internationale konkurrencer i Danmark giver vores atleter en unik mulighed for at præstere. Gode rammer, vante omgivelser og hjemmebanefordelen inspirerer ofte atleterne til at performe endnu bedre. VM-medaljer i landevejscykling i København, EM-medaljer i herrehåndbold og et vælde af EM-medaljer i svømning er blot et par eksempler på, hvor konkurrencer på dansk grund kulminerer og går op i en højere enhed. Det er rigtigt godt, at der nu er fundet en permanent finansiering af Sport Event Denmark og det vigtige arbejde med at tiltrække internationale begivenheder, hvor vi også har atleter i verdensklasse," siger Frank Jensen.
Du kan se pressemeddelelsen fra Kulturministeriet om den politiske aftale om idrættens økonomi på www.kum.dk eller ved at klikke her.
I den internationale forskningsundersøgelse, SPLISS, som udkom med de første resultater for fire uger siden, bliver dansk eliteidræt sammenlignet med 14 andre nationer. Og her er netop talentidentifikation et af de parametre, hvor Danmark ifølge forskerne ikke er på niveau med flere af vores konkurrenter. Derudover viser SPLISS, at det især er i forhold til den samlede finansiering af eliteidrætten, at Danmark taber til konkurrenterne. Undersøgelsen dokumenterer samtidigt, at der er et stykke op til de internationale konkurrenter, når det drejer sig om træningsmulighederne for atleterne, om brugen af forskning og innovation i den daglige træning samt om mulighederne for elitetrænerne.
Læs mere her
tags: Danmark, 2009, Kulturministeriet, København, politi, økonomi, EM, håndbold, 2013, Folketinget, hjemmebanefordel, 2018, 2016, landevej, ISS, pressemeddelelse, konkurrence, innovation, svømning,
Ingen kommentarer:
Send en kommentar