$(document).ready(function() { $("a.oembed").oembed(null,{ maxWidth: 428, maxHeight: 528 }); }); Erhvervsguiderne har nu over 900 frivillige, som har sagt ja til at være mentor for en skoleelev 2 x 2 timer om måneden i et år. Opstart af ordningen er finansieret af Det Obelske Familiefond og er dermed p.t. gratis for skolerne. 500 elever er nu koblet til en Erhvervsguide, og målet er at skaffe endnu flere mentorer, for behovet er stort. 12.000 unge forlader hvert år skolen uden en folkeskoleeksamen. Mange af dem har evnerne, men mangler motivationen og lysten. Hvis de i tide havde fået en mentor, havde de sandsynligvis fuldført deres eksamen. Erhvervsguiderne tilbyder derfor mentorforløb til unge fra 7.-10. klasse, som får en hjælpende hånd til at klare skolen bedre, få mere struktur i tilværelsen og fokus på fremtiden.
Erhvervsguiderne er gratis for skolerne og de unge
Erhvervsguidernes mentorforløb er ikke noget nyt. Det er derimod den måde, det drives på, som betyder, at ordningen p.t. er gratis for skoler og elever.
"Vi har formået at udvikle nogle modeller, som nedbringer administrationsomkostningerne drastisk i forhold til målgruppen og andre mentorforløb." Alle mentorer i Erhvervsguiderne er frivillige og ulønnede, de gør det af ren og skær interesse, og fordi de vil gøre en forskel. Målet er at knække kurven, så flere unge får deres folkeskoleeksamen," fortæller Peer Svendsen, chefkonsulent i Erhvervsguiderne, som hører under Center for Socialt Ansvar.
Non-profit frivillighedskoncept
Erhvervsguiderne er bygget op som et frivilligt, offentligt og privat samarbejde i et samfundsøkonomisk koncept. Center for Socialt Ansvar er specialiseret i denne "frivillighedsmodel", som bl.a. er kendt fra Natteravnene og Bydelsmødrene. Modellen betyder, at aktiviteterne er skalerbare og kan drives for et minimum af udgifter.
"I Center for Socialt Ansvar har vi det princip, at vi deler vores viden og koncepter. Vi arbejder som en slags 'open source'-organisation, hvor vores koncepter kommer andre til gode. Fokus er at skabe mere velfærd for færre midler. Vi arbejder non-profit med regioner, kommuner, erhvervsliv, fonde, forskere og frivillige," siger Erik Thorsted, direktør for Center for Socialt Ansvar.
Mentor Alliance skal sikre, at mange flere får hjælp
Center for Socialt Ansvar har en ambition om at samle mange, især mindre aktører inden for mentorområdet i en Mentor Alliance, som kan hjælpe flere udsatte, mindske administrations-omkostningerne og styrke mentorordningerne. Flere mentorprojekter har allerede givet tilsagn om at være med i Mentor Alliancen.
Læs mere her
tags: direktør, økonomi, open source, omkostninger, folkeskole, mentor, organisation, mentorordning, motivation, samfundsøkonomi, kaffe,
Ingen kommentarer:
Send en kommentar