Den seneste undersøgelse af indeklimaet i landets undervisningslokaler har været debatteret i TV og trukket store overskrifter. På 6 ud af 10 skoler blev der målt koncentrationer af CO2, der lå over Arbejdstilsynets anbefalede grænse. Dårlig luft, manglende ventilation, hovedpine og mange andre gener er et fast punkt på elevernes skoleskema. Den tunge luft går ikke bare ud over elevernes helbred. Den går også ud over deres præstationer og evne til indlæring.
"Det hænger slet ikke sammen" siger salgschef Morten Vestergaard fra firmaet Turbovex i Aars. "Når vi hele tiden slår på, at vi vil være et førende videnssamfund, så må vi også sørge for at stille de bedste rammer til rådighed for elevernes indlæring. Ellers kan vi jo ikke klare os i konkurrencen" pointerer han.
Vi kan gøre noget ved det
Morten Vestergaard og Turbovex er allerede i gang med at gøre noget ved skolernes indeklimaproblemer. Eksempelvis har Støvring Gymnasium netop fået installeret energivenlig ventilation i alle klasselokalerne. "Vores ventilationsanlæg trækker frisk luft ind og suger den forurenede luft ud, så CO2 niveauet kommer helt ned, hvor det hører hjemme" fortæller han. "Samtidig er det decentralt og behovsstyret, dvs. tilpasset hvert enkelt klasselokale samt antallet af elever. Det er energivenligt og kan skifte luften i klasselokalet til en fornuftig pris" slutter Morten og undskylder, at han må afbryde, fordi hans telefon ringer. Det er endnu en ordre fra en kommune, der ønsker at gøre noget ved skolernes dårlige indeklima.
Læs mere her
tags: Gymnasium, Arbejdstilsynet, energi, undervisning, konkurrence, hovedpine, helbred,
Ingen kommentarer:
Send en kommentar