tirsdag den 4. november 2014

PRINCIPSAG Far er gået fra weekendordning til eneforældremyndighed med falske aftaler og trusler

Foreningen Far kan meddele at en dansk far i muslimsk ægteskab er gået fra weekendordning til eneforældremyndighed baseret på falske aftaler og trusler om, at mor ikke får børnene at se. Dette selvom der skriftligt var aftale om weekendordning hos far og far ikke har deltaget i et aftalt kursus hos dialog mod volden. Foreningen Far rejser skarp kritik af Statsforvaltningen og Ankestyrelsen.

Når sagen kan ske skyldes det - efter Foreningen Fars opfattelse – et offentligt system for børn og forældre, som fuldstændig fejler i alvorlige børnesager, hvor misinformering, løgn, falske aftaler og aftaler lavet under trusler ikke opdages.

Hvor forældre m/k kan lyve om alt og det virker, fordi Statsforvaltningen og Ankestyrelsen intet har gjort ved det velkendte forhold i de mest alvorlige børnesager i årtier.

HABILITET

Foreningen Far oplyste ydermere Statsforvaltningen at foreningen i den konkrete sag deltog som bisidder for mor på grund af sagens alvor og tydelighed. Foreningen Far blev opsøgt af far, som er ansat i godt job og højtuddannet, hvis man altså skal tro på uddannelses papirerne. Historierne han fortalte gav ikke mening erfaringsmæssigt og fik Foreningen Far til at checke sagen og indsende en bekymringsskrivelse til politi, kommune og statsforvaltningen for de to børn.

Da Foreningen Far meddelte at vi deltog i Statsforvaltningen, som bisidder for mor blev der straks skiftet sagsbehandler. Foreningen Far blev sammen med mor mødt af en sagsbehandler, hvis personlige sag foreningen havde kendskab til, velkendt for sagsbehandleren og den pågældende chef.

Foreningen Far havde samtidig klaget over sagsbehandleren i en anden sag, da foreningen havde kendskab til en far på 8 måneders barsel, som fik weekend ordning og denne afgørelse blev truffet af sagsbehandleren på samme tid, som denne skulle i retten i egen skilsmissesag. Foreningen Far anmodede sagsbehandlere om at gøre sig inhabil og anmodede den pågældende chef om at sikre habiliteten, hvilket blev afvist.

ANBEFALING

Der skulle efter Foreningen Fars opfattelse være sikret habilitet straks og truffet afgørelse om bibeholdelse af oprindelig aftale mellem forældrene med bopæl hos mor og weekendordning hos far. Dette med anmeldelse til politiet af statsforvaltningen og afvisning af nye aftaler registreret hos Statsforvaltningen fundet via aktindsigt og uden kendskab for anden forælder. Derudover aftaler som vidner kunne bekræfte var lavet under trusler. Da der samtidig var tale om børnepas uden mors kendskab og det ene barn allerede havde pas, var der direkte risiko for børnene, som få uger senere da også blev bragt til Libanon.

Forældre går naturligvis ikke fra weekendordning til eneforældremyndighed uden at alle alarmklokker skal ringe hos myndighederne og når de ikke gør det fejler hele systemet.

Foreningen Far skal på baggrund af sagen kraftigt opfodre Statsforvaltningen og Ankestyrelsen til at mødes med Politiet for dialog om hvad man gør ved familie- og børnesager, hvor den ene forælder m/k ikke fortæller sandheden. Belønner man forkert adfærd får man forkert adfærd og det koster samfundet, forældre – og børnene dyrt. Det er nu sket i årtier og bliver misbrugt systematisk af familieretsadvokater og forældre, fordi det er nemt.

To børn skal nu – efter Foreningen Fars oplevelse - opvokse hos forkert forælder med blå mærker i ny og næ - og leve med at blive låst inde i mørke rum, hvis de ikke opfører sig ordentligt. Foreningen Far har fulgt sagen i 2 år som en principiel sag og har konstant oplevet myndighederne fejle. Foreningen Far har eksempelvis måtte oplyse politiet at der var forhold i 3 forskellige politikredse uden at man selv var bekendt forholdet på det kritiske tidspunkt for børnene – og uden at statsforvaltningen, kommunen, ankestyrelsen og politiet talte sammen på kritiske tidspunkter.

Alt for mange hænder i alt for mange enheder er involveret i de mest alvorlige børnesager i Danmark uden saglig koordination og underlagt vidt forskellig lovgivning.

Læs mere her

tags: Danmark, politi, retten, uddannelse, lovgivning, ægteskab, skilsmisse, muslim,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar