søndag den 23. november 2014

Ny bog: Dansk Skateboarding

Skateboarding begyndte blandt Californiens surfere i 1950'erne. 20 a r senere gjorde nye teknologiske tiltag det muligt for udøverne at skabe den dynamiske stil, vi kender skateboarding for i dag. Kulturen spredte sig til resten af verden, og Danmark blev for alvor ramt af skateboardfeberen i midten af 1970'erne. Siden da er der sket meget: Skateboarding er ga et fra at være obskur og udskældt til en af de største sportsgrene herhjemme – fra hjemmelavede boards og ramper til professionel, international anerkendelse. Bogen Dansk Skateboarding er en rejse gennem fire a rtier, hvor fænomenet gennem op- og nedture har udviklet sig til det, den er i dag: En ustoppelig kraft, der har sat dybe aftryk i gadens stil og pa byens arkitektur.

Dansk Skateboarding indeholder interviews med danske topskatere som Nicky Guerrero, Anton Juul og Hjalte Halberg. Vi kommer rundt i hele landet og supplerer med anekdoter fra kilder i miljøet, informative billedtekster og hundredevis af fotos fra midten af 1970'erne frem til nutiden.
Bogen er pa 304 sider i fuld farve med hardcover.

DANSK SKATEBOARDING
En ny kulturudgivelse fra Nordstroms Forlag udkommer fredag den 28. november, 2014.
Isbn: 9788799315086
Udsalgspris 300 kroner

OM REDAKTIONEN
Forfatter Rasmus Folehave Hansen, freelancejournalist. Rasmus har tidligere skrevet bogen Will I Go To Hell For This om 25 a rs graffiti pa de gamle S-tog.

Billedredaktør og medforfatter, still- og filmfotograf Henrik Edelbo. Henrik har fotograferet dansk skateboarding gennem de sidste 15 a r i sin rolle som udgiver af skatemagasinet Wunderbaum og videoserien CodeRED.

Art Director Jacob Birch, selvstændig grafiker. Jacob har tidligere konceptudviklet og layoutet Will I Go To Hell For This samt kogebogen Husmor og Mad, som vandt Creative Circle Award i 2014.

Redaktør og forlægger, Jon Nordstrøm. Ejer af Nordstrøms Forlag, der tidligere har udgivet prisvindende titler som Dansk Porno, Husmor og Mad og Dansk Tatovering.

Læs mere her

tags: Californien, Danmark, interview, selvstændig, Guerrero, S-tog, teknologi, topskat, journalist, SKAT, forfatter, miljø, 2014, Forlag,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar