"Det er super-nyttigt og vigtigt kig ind i en verden, der ellers er lukket for de fleste af os. Så vi er som fagforening for landets familieplejere glade for, at DR har valgt at sætte fokus på familieplejere og de anbragte børn. Vi håber det kan føre til bedre forhold for både de anbragte børn og familieplejerne," siger Socialpædagogernes formand Benny Andersen.
Danmarks Radio tager 27. marts hul på en dokumentarserie om børn der er anbragt i familiepleje. Serien "Mit liv som plejebarn" tager udgangspunkt i en række børns liv som anbragt i en familiepleje. "Jeg håber, DR's dokumentarserie kan være med til at kaste lys på, hvordan det opleves af de mange piger og drenge, der bor og lever i familiepleje. Og også være med til at sætte fokus på familieplejerne og deres indsats. Vi hører jo fra vores medlemmer om en til tider hård og lidt ensom hverdag fuld af udfordringer både i forhold til relationen til det anbragte barn, de biologiske forældre og kommunen. Vi har længe peget på, at familieplejeres arbejdsvilkår er unødigt barske. Og at der er et stort behov for, at de knyttes tættere til kommunen via fx uddannelse, supervision og en overenskomst. Et kig ind i plejebørns og plejefamiliers verden kan derfor være med til at øge forståelsen for deres situation. Og det er godt og nødvendigt. Og det kan forhåbentlig også være med til at øge den politiske bevågenhed på området. Vi er fx også glade for, at ministeren har bebudet, at området skal ses efter," siger Benny Andersen.
"Vi mener, der er behov for en Barnets Reform II, hvor vi ser kritisk på, om vores anbringelsespraksis er fagligt motiveret. Vi er helt enige i at familieplejeanbringelser i mange tilfælde er den rigtige foranstaltning for børn og unge der har brug for en tryg opvækst med omsorg og opdragelse i familiære rammer. Men ikke alle børn er i målgruppen for familiepleje," siger benny Andersen.
"Men vi er bekymrede over, at man efter Barnets Reform har skruet så markant op for brugen af familiepleje, at man overser, at ikke det ikke er det rette for alle børn og unge, der skal anbringes. Og vi vil gerne opfordre til, at vi fastholder og udvikler hele anbringelsespaletten, så vi i højere grad anbringer de rette børn i de rette foranstaltninger. Det skal være faglige argumenter, med en skelen til det økonomiske, der afgør anbringelsesvalget og ikke omvendt. På samme måde som man på sundhedsområdet går til egen læge når man har influenza, men bliver sendt til en specialist hvis det er mere alvorligt."
"Endeligt mener vi, at familiepleje-anbringelser kan styrkes ved at trække på de kompetencer, der findes på døgninstitutionerne. Lad os i højere grad anvende deres ekspertviden og store tværprofessionalitet i forhold til udredning, matchning, supervision og aflastning også på familieplejeområdet. Det er også en faglighed, familieplejerne har behov til støtte for deres indsats. Lad os få de bedste kompetencer og de mest velegnede anbringelser i spil, til de rigtige børn. Vi kan ikke være andet bekendt." siger Socialpædagogernes formand Benny Andersen.
Læs mere her
tags: Danmark, Danmarks Radio, politi, økonomi, uddannelse, fagforening, fagforening, faglighed,
Ingen kommentarer:
Send en kommentar