tirsdag den 9. oktober 2012

Fruens Bøges edderkoppespind erstattes af 45 meter stort bøgeblad

Mandag den 8. november kl. 11.00 indvier rådmand Jan Boye den nye legeplads i Fruens Bøge midt i hjertet af det grønne Odense. Byens børnehaver er inviteret, og alle er velkomne.

Gennem mange år har de mange besøgende i Fruens Bøge kunnet frydes over det store edderkoppespind af træ, som flittigt er blevet brugt som balance-legeredskab. Omgivet af andre træskulpturer som overdimensionerede svampe og skovbiller har legeområdet været et populært udflugtsmål for mange. Edderkoppespindet er nu slidt op og erstattet af et 45 meter langt bøgeblad.

Bøgebladet svæver over jorden som et flyvende tæppe. Det er skabt i græs, stål og fibercement og fylder hele lysningen i skoven. Det indbyder til, at man hopper op og tager sig en lille tur langs med en bladribbe eller sætter sig på kanten af bladet og følger med i, hvad de andre på bladet laver.

Bøgebladet er en form for land-art, som kan opleves både fra jorden og fra luften.

Ved siden af Bøgebladet er opsat søjler, der er inspireret af bøgetræstammer. Imellem træerne er der en bevægelig balancebom, som lokker til en tur mellem træerne.

- Odenses vision At lege er at leve kan virkelig mærkes i dette projekt. Her viser kommunen, at vi tør eksperimentere og gå nye veje, når vi udvikler legetilbud for alle i de grønne områder.

Kvaliteten her er så høj, at selvom mange vil komme og slide på Bøgebladet, vil det holde i mange år, siger rådmand Jan Boye, By- og Kulturforvaltningen.

Den helt unikke nye legeplads er blevet til i et frugtbart samarbejde mellem kommunens folk, Jørgen Edgar Hansen, en lokal kunstner, Floyd Stein, en lokal håndværker, Åsum Smedie samt entreprenørerne Skælskør Anlæg og Skovgård Træpleje.

Yderligere oplysninger
Kontorchef i Park og Natur Lene Holm, telefon 24 46 61 46
Entrepriseleder Jørgen Edgar Hansen, telefon 23 29 02 33

Læs mere her

tags: kunst, Odense, jorden, børnehave, frugt,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar