mandag den 27. maj 2013

Dreng fra Allingåbro vinder Den Gyldne Sofus

Sebastian Bach løb efter hjælp til sin blodpropramte mor og modtager derfor Den Gyldne Sofus.

8-årige Sebastian Bach fra Allingåbro handlede hurtigt, da han hjemme fra skole gennem køkkenvinduet opdagede, at hans mor var faldet om med en blodprop i hjernen i det aflåste hjem.

Den 8. januar i år skulle Sebastian hentes i skolen af sin mor, men hun dukker ikke op. Sebastian beslutter sig for at gå hjem selv, og på vejen hjem møder han naboen og får en lille sludder. Men da han kommer hjem er huset låst. Sebastian kigger gennem køkkenvinduet og kan se sin mor ligge på gulvet. Han skaffer sig vej gennem carporten og får kontakt til sin mor, der er lammet, men ved bevidsthed.

Han løber derefter tilbage til naboen og sammen får de tilkaldt hjælp.

Derfor fik Sebastian Bach i dag Den Gyldne Sofus, som uddeles af Falck i samarbejde med Børneulykkesfonden ved den store Falck-dag i LEGOLAND.

Det er drengens mormor, Gitte Nielsen, der har indstillet Sebastian Bach til Den Gyldne Sofus, der hvert år gives til et barn eller børn, som har gjort en særlig heltemodig gerning og hjulpet et andet menneske i nød.

Vi er stolte og glade for at hun er i live, takket være Sebastians hurtige indsats , skriver Gitte Nielsen i sin indstilling.

Foruden statuetten får vinderen en Nintendo Wii U samt et spil og en hyggelig dag med far, mor og tre gode venner med frokost på Jensens Bøfhus og efterfølgende biograftur med sodavand og popcorn til alle. De fire andre nominerede kandidater får alle et gavekort på 500 kroner til Fætter BR.

Forslag til billedtekst vedhæftede fotos kan frit bruges:

Billede 1: Den Gyldne Sofus uddeles hvert år til et barn eller børn, der har gjort en særlig god gerning
Billede 2: Årets vinder af Den Gyldne Sofus er Sebastian Bach, der løb efter hjælp til sin mor

Om Børneulykkesfonden:

Børneulykkesfonden blev grundlagt i 2008 af forsikringsselskabet Codan og H.C. Andersens Børnehospital. Målet med Børneulykkesfonden er at blive den ledende organisation inden for forebyggelse af børneulykker ved at uddele fondsmidler til forskere og institutioner, hvis arbejde falder inden for fondens formål. Desuden skal Børneulykkesfonden arbejde for, at såvel forældre som de, der arbejder med børn i det daglige, er bedre klædt på til at forebygge ulykker og skader.

Børneulykkesfondens mission:

- At give børn og forældre kendskab til forebyggelse af børneulykker
- At skabe resultater her og nu nedbringelse af antal børneulykker i Danmark
- At skabe resultater på sigt forskning i forebyggelse af børneulykker

Børneulykkesfonden anvender 100 procent af donationerne til uddeling. 1 krone ind giver 1 krone ud.

Læs eventuelt mere på www.borneulykkesfonden.dk

For yderligere information kontakt Falcks Kommunikationsafdeling på 70 22 03 07

Læs mere her

tags: hospital, Danmark, 2008, biograf, Nintendo, OL, forsikringsselskab, Falck, ulykker, organisation, Fætter BR, kaffe,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar