tirsdag den 7. maj 2013

Nephew-musik hjertestarter årets konfirmander

Klausul: Bring venligst ikke foromtale det skal være en overraskelse for konfirmanderne.

Når sognepræst Søren Hermansen på torsdag og igen på lørdag konfirmerer et antal unge mennesker i Sorgenfri Kirke, bliver det til tonerne af Nephews hit Hjertestarter. For fuld udblæsning.

Det er ganske vist et kopiband, der spiller rockbandets kendte hit for konfirmationerne. Men præsten har sammen med konfirmanderne også brugt Nephews digt i sangen til at bringe kristendommens gamle begreber ind i en aktuel og nutidig ramme.

Konfirmationen er nemlig også en hjertestart i både bogstavelig og overført betydning. Det er også derfor Sorgenfri Kirke har hængt en stor plakat med billede af en elektronisk hjertestarter op på kirken. Og naturligvis også sat en hjertestarter op i kirken hvis uheldet skulle være ude.

Når Nephew synger Vesterhav, kom nu og blæs mig i gang, så er blæsten i virkeligheden et symbol på Helligånden. Vind er et gammelt symbol for Helligånden, siger sognepræst Søren Hermansen-

Hjertestarter og blæsten fra Vesterhavet, som Nephew synger om, er tæt forbundet med det liv, som de nye konfirmander er på vej ind til som voksne mennesker.

Hjertestart handler om at fylde noget på et hjerte. Både i bogstavelig forstand at starte et hjerte, der er gået i stykker og fylde et rask hjerte med ånd og vind. Konfirmationen er også en hjertestart, forklarer Søren Hermansen.

Undervejs i forberedelsen til konfirmationen har konfirmanderne set interviews med Simon Kvamm fra Nephew og ud fra det talt om en række eksistentielle spørgsmål.

En hjertestarter er ikke bare symbolet på nyt liv, det er også et væsentligt og vigtigt redskab til at yde livgivende førstehjælp. De nyeste tal er fra 2010, hvor 315 mennesker blev genoplivet med en hjertestarter. Det er hver tiende af dem, der har fået hjertestop. I 2002 var det kun hver 20., der reddede livet efter et hjertestop.

Kirken er jo oplagt sted til en hjertestarter. De ligger ofte centralt, der kommer mange mennesker, hvor af en del er ældre og svagelige, siger sognepræst Søren Hermansen.

Hjerterstarterkonfirmationerne er i Sorgenfri Kirke torsdag den 9. maj (Kr. Himmelfartsdag) kl. 10 og kl. 12. Og igen lørdag den 11. maj kl. 10 og kl. 12.

Mere end 50 danske kirker har allerede sat en hjertestarter op i våbenhuset eller i et særligt skab uden på kirken, så der er offentlig adgang hele døgnet. Se oversigten på hjertestarter.dk.

Vedlagte pressebillede er et modelbillede, der frit må anvendes i forbindelse med omtalen af hjertestartere og konfirmationerne. Selve skiltet bliver først hængt op på kirken på torsdag.

Læs mere her

tags: 2010, elbil, våben, interview, 2002, blæst, rock, hjertestarter,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar