tirsdag den 24. juli 2012

Delebørn klarer sig bedre

Foreningen Far er glade for, at SFI har lavet forskning baseret på oplysninger om 6.000 børn med fokus på positivt samarbejde og deleordninger.

Deleordningerne er ønsket af mange moderne familier på helt fornuftig vis og skaber kvalitetstid for børn og forældre. Foreningen Far forventer at deleordningerne vil være stigende i fremtiden.

DR skriver, at ny forskning viser, at delebørn ofte har det bedre end andre skilsmissebørn. For deres forældre er bedre til det, der er afgørende for børnenes trivsel: Samarbejde. Hver femte skilsmissebarn har erfaring med at leve i en sådan en fifty-fifty-ordning og det ligeværdige forhold gør at den ene ikke er MacDonalds-forælder, mens den anden er opdragende.

Det gælder om ikke at være for stædig. Ikke at holde alt for meget på sin ret til at sige, at nu har jeg ungerne. I følge rapporten er det også vigtigt for børn i deleordninger, at forældrene bor tæt på hinanden, så børnene undgår at leve to opdelte liv.

Foreningen Far er enige.

Det bedste for børnene er individuelt og alle børn skal ikke leve i deleordninger, men vi oplever at deleordningerne ønskes af de 80% af forældrene, som selv laver gode aftaler.

Deleordningerne skaber derudover ofte et helt fornuftigt samarbejde og ro for børnene hos de 20% af forældrene, som anmoder statsforvaltningen om hjælp til samværsaftaler.

Det vigtigste for børnene er far og mor - og forældrene er fælles om den største kærlighed de har i livet, som er til deres børn. Det skaber glade børn og forældre.

De fleste delebørn er rigtig glade fordi de oplever kvalitetstid samt overskud hos forældrene. De elsker to værelser, ferier og får dobbelt gaver ved jul og fødselsdagene samt nye søskende. Far og mor, nærvær, kort afstand og nærmiljøet med legekammeraterne, kendte ansigter og trygge omgivelser er vigtigst for børnene.

Det fornuftige i dag er formentlig, at tænke danske familier i tre hovedgrupper.

· Børn der lever sammen med forældrene (gift, samliv, enlige)
· Børn der lever i udvidet samværsordning (9/5, 8/6 eller 7/7)
· Børn der lever i mindre samværsordninger

Forældre der lever sammen bør altid sidestilles i lovgivningen og forældre der lever med udvidede samværsordninger bør sidestilles så der er den samme sagsbehandlingstid, juridiske vilkår og økonomi. Der er idag milevid forskel for forældrene og det skaber offentlige sager mellem forældre imod sund fornuft og det bedste for børnene.

Lad os aldrig glemme at forældremyndighed og bopæl er fuldstændig ligegyldig set i børnehøjde. Børnene vil bare gerne have en god far og en god mor, som er sunde, ordentlige og ærlige med nærvær i positivt samarbejde.

Omkring 1.5 millioner børn, forældre og bedsteforældre lever idag lykkeligt i moderne familier og Danmarks statistik har registreret 37 familieformer i dag i Danmark.

Læs mere her

tags: Danmark, økonomi, lovgivning, SF, skilsmisse, miljø,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar