lørdag den 28. juli 2012

Medaljeregn til det unge danske håndværker-landshold ved World Skills

To guld- og en sølvmedalje blev det flotte resultat, som det danske håndværker-landshold blev belønnet med ved VM i Håndværk, der netop er afsluttet i London.

Der var guldmedalje til murer Nikolai Munksgaard Asmussen og maler Jesper Guld Nielsen samt sølvmedalje til karosseritekniker Nikolaj Vinter Buur-Mouridsen.

Desuden fik det danske håndværker-landshold fem medallion of excellence inden for fagene frisør, vognmaler, konditor, tømrer og grafisk tekniker.

Børne og undervisningsminister Christine Antorini var i weekenden i London for at besøge de danske deltagere.

- Det er et fantastisk flot resultat, vi kan være utroligt stolte af. Det var en stor oplevelse at møde de 15 unge danske deltagere, som var utroligt dygtige og som med stor koncentration og engagement leverede topkvalitet under verdensmesterskabet. De har virkelig har fortjent hæderen og medaljeregnen.

- Jeg glæder mig til at sætte fokus på den høje kvalitet i de danske håndværker-uddannelser til det kommende Danmarksmesterskab i håndværk, DM-Skills i Odense i januar 2012, så vi kan sende et nyt hold dygtige unge af sted til det næste danske håndværker-landshold. Og motivere endnu flere unge til at starte på en af de gode danske håndværkeruddannelser.

Guldmedaljer
En guldmedalje til mureren Nikolai Munksgaard Asmussen fra Holstebro. Nikolai fik også best of nation medalje for det højeste pointtal af de danske deltagere.

En guldmedalje til maler Jesper Guld Nielsen fra Hurup.

Sølvmedalje
En sølvmedalje til karosseritekniker Nikolaj Vinter Buur-Mouridsen fra Kibæk.

Medallion of Excellence
Denne hædersbevisning fik:

Grafisk tekniker Mads Aaby Nielsen fra Glusted, Ejstrupholm
Vognmaler Glenn Holst Nielsen, Søborg
Konditor Camilla Winther, Herlev
Frisør Birgitte Schjødt Nielsen, Bogense
Tømrer Mikkel Faigh Ratz, Herlev


Læs mere her

tags: Danmark, mesterskab, uddannelse, Odense, Holstebro, London, Herlev, 2012, Mou, undervisningsminister, undervisning, sølvmedalje, frisør, karosseri,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar