fredag den 8. marts 2013

Falck og Børneulykkesfonden søger heltemodige børn

Falck uddeler i samarbejde med Børneulykkesfonden igen i år Den gyldne Sofus til et barn, der har gjort en særligt god gerning. Derfor søges børn, der har hjulpet mennesker eller dyr eller på anden måde gjort en forskel for andre.

Reddede en kattekilling fra at blive kørt over. Råbte højt, da lillebror var ved at sluge et stykke plastik. Hjalp storesøster ned fra et træ. Fik sat en stopper for mobning af en ven. Eksemplerne er mange, og kun fantasien sætter grænser, når Falck i samarbejde med Børneulykkesfonden søger handlekraftige børn mellem 3 og 15 år til Den gyldne Sofus, der uddeles ved den store Falck-event i Legoland i slutningen af maj.

I 2012 fik 7-årige Markus Lund Ludvigsen fra Bjerringbro Den gyldne Sofus. Han handlede resolut, da han så sin far blive ramt af et væltende træ ude i skoven.
Faren blev slået bevidstløs på jorden og blødte fra det ene øre. Markus løb med det samme efter hjælp. Først en kilometer hen til det nærmeste hus. Da der ikke er nogen hjemme, løber han videre, og efter endnu en kilometer møder han en hundelufter, der tilkalder en ambulance. Markus far havde pådraget sig en hjernerystelse, et mindre brud på kraniet, samt en ødelagt knogle i øret.

Kender du et barn, der ligesom Markus har gjort en ekstraordinær indsats og fortjener at blive påskønnet, så er det nu, du skal til tasterne skynd dig ind på www.facebook.dk/falckdk inden den 31. marts og fortæl hvorfor, lige præcis din kandidat bør vinde.

Prisen gives til et barn, som har gjort en særligt god gerning, og alle lige fra venner og klassekammerater til mormødre og søskende kan indstille netop deres helt til prisen.

Blandt indstillingerne nomineres fem kandidater, inden den endelige vinder kåres.
Udover æren og Den gyldne Sofus får vinderen en Nintendo Wii U samt en hyggelig dag sammen med tre gode venner samt mor og far. Dagen starter med frokost på Jensens Bøfhus og fortsætter derefter i biografen selvfølgelig med sodavand og popcorn til alle. De fire andre nominerede kandidater får alle et gavekort på 500 kroner til Fætter BR.

Vinderen kåres lørdag den 25. maj 2013 ved den store Falck-event i LEGOLAND, hvor de fem udvalgte finalister, sammen med deres familier og personerne, som har indstillet dem, inviteres.

Om Børneulykkesfonden:
Børneulykkesfonden blev grundlagt i 2008 af forsikringsselskabet Codan og H.C. Andersens Børnehospital. Målet med Børneulykkesfonden er at blive den ledende organisation inden for forebyggelse af børneulykker ved at uddele fondsmidler til forskere og institutioner, hvis arbejde falder inden for fondens formål. Desuden skal Børneulykkesfonden arbejde for, at såvel forældre som de, der arbejder med børn i det daglige, er bedre klædt på til at forebygge ulykker og skader.
Børneulykkesfonden anvender 100 procent af donationerne til uddeling. 1 krone ind giver 1 krone ud.
Læs mere på www.borneulykkesfonden.dk

For yderligere information kontakt Falcks kommunikationsafdeling på 70 22 03 07
eller Børneulykkesfondens pr- og kommunikationsansvarlige Claus Nielsen på 30 37 82 39.

Læs mere her

tags: hospital, 2008, biograf, 2013, Nintendo, Lego, OL, forsikringsselskab, Falck, jorden, 2012, ulykker, ambulance, kommunikation, organisation, Fætter BR,

1 kommentar:

  1. Markus er en sand helt, ligesom mange af de andre børn derude. Det er fantastisk, når børn, udviser heltemod af den karakter. Det kunne vi andre godt lære af.

    SvarSlet