onsdag den 12. juni 2013

Børnehuset Blæksprutten; Modul- og Heldagsbørnehave i Højbjerg fylder 45 år.

Børnehuset Blæksprutten i Højbjerg - den forhenværende Holme Legestue har forlængst bestået prøven som næsten privat.

En børnehave med en historie
Stedet blev oprettet som hjælp til familier i en tid hvor hjemmegående mødre fik halvdagsjob. Man tilbød derfor halvdagspasning- formiddag eller eftermiddag 2 3 gange om ugen.
Denne modulordning eksisterer endnu til gavn og glæde for familier på barsel, selvstændige eller forældre indenfor sundhedssektoren. I 90èrne opstod behovet for fuldtidspasning og de 20 fuldtidspladser, som er til rådighed nu, bliver typisk overdraget til venner af børn som starter i skole eller sågar til børn af forældre som selv har gået i børnehaven, muligheden for også at kende lederen er stor, da der i løbet af de 45 år kun har været 2, hvoraf nuværende leder Lisbeth Petersen har været her i 30 år.

Er godt sted at være for både børn og voksne
En stor del af personalet har fejret 2-cifrede jubilæer, arbejder på deltid, så der er mulighed for at vikariere for hinanden, hvilket giver stor tryghed og kontinuitet for børn og forældre.

Det er unikt, at vi har personale med lang anciennitet i Børnehuset Blæksprutten fortæller leder Lisbeth Petersen, vi lægger vægt på at alle trives i et fællesskab hvor nærhed er et nøgleord. Vi skal være tætte på både forældre og børn, der er vores erfaring at det skaber det bedste miljø for både børn og voksne. Vi lægget meget vægt på hvordan børnene omgås hinanden og at alle taler pænt til hinanden. Børnehuset Blæksprutten skal være et rart sted at være for alle slutter Lisbeth Petersen.

Forældrene kan mærke den specielle stemning der er i Børnehuset Blæksprutten
Som forældre til et barn i Børnehuset Blæksprutten mærker man straks den specielle ånd der er i huset fortæller Heidi som er mor til Casper. Personalet har tid og overskud til det enkelte barn. At det er en lille institution gør, at der er en speciel hygge og nærvær jeg ikke har oplevet i samme grad andre steder.

45 år fejres med maner søndag den 16. juni
Det er ikke hverdag en privat børnehave kan fejre 45 års fødselsdag, så det fejres med maner for børn, voksne, forældre, tidligere børn i Børnehuset Blæksprutten. Hele eftermiddagen sker der ting for børnene på adressen Rundhøj Allé 71 i Højbjerg. (Fødselsdagen er fra kl. 13 til 16.30)

Personalet og Lisbeth Petersen ser frem til 45 års fødselsdagen den 16. juni, da det er en milepæl for børnehaven i Højbjerg. Lisbeth tilføjer, at alle venner af huset gennem tiderne samt børn der tidligere har gået i Børnehuset Blæksprutten er meget velkomne denne dag.

Læs mere her

tags: selvstændig, sundhedssektoren, børnehave, miljø, vikar,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar