torsdag den 27. juni 2013

Danskedinosaurer.dk er åbnet

Nyt gratis undervisningsmateriale fra GeoCenter Møns Klint er nu tilgængelig for alle danske grundskoler - og for alle andre nysgerrige

Danskedinosaurer.dk er et gratis online-undervisningssite til fagene natur&teknik, geografi og biologi om dinosaurer - og om de tre geologiske perioder Trias, Jura og Kridt.
Sitet er primært rettet mod 4. - 8. klassetrin og indeholder 13 elevartikler med tilhørende elevopgaver og bonusmateriale.

I Lærervejledning kan du som lærer læse en introduktion til hjemmesiden skrevet af faglig konsulent Henrik Nørregaard. Endvidere er der en praktisk vejledning til hjemmesiden samt en oversigt over anvendelighed i forhold til Fælles Mål. Artiklerne er placeret på hjemmesidens forside, så eleverne kan gå igang uden videre. I bunden af hver artikel er der et link til elevopgaver til den pågældende artikel. Opgaver som kan udfyldes online og gemmes, printes eller sendes - fx til læreren.
Undervejs i læsningen er de sværeste ord markeret med farve. Klik på ordene og en forklaring popper op.

Anerkendt dino-illustrator og online-spil
Sidst - men bestemt ikke mindst - så er sitet propfyldt med flotte og farverige dinosaur-illustrationer af den internationalt anerkendte palæo-illustrator Franco Tempesta. Endvidere åbner danskedinosaurer.dk til efteråret Det store dinosaurspil , hvor skoleklasser kan kappes indbyrdes på dino-viden.

I anledning af ny udstilling på GeoCenter Møns Klint
Bag sitet står udover Geocenter Møns Klint, også NaturBornholm og Geomuseum Faxe, som alle spiller en essentiel rolle i fortællingen om dinosaurer i Danmark. Indholdsmæssigt strækker sitet sig fra de første dinosaurer i rigsfællesskabet, fra Østgrønland, til Jura- og Kridttidens danske dinosaurlokaliteter. Fra Bornholms landlevende dinosaurer, til Kridtklinternes liv fra fortidshavet. Endvidere sættes der fokus på den store masseuddøen, som kan bevidnes i Stevns Klint. Anledningen er en ny udstilling på Geocenter Møns Klint, som fremviser fossiler fra Østgrønland, udgravet og hjembragt af Geocenter Møns Klint selv sidste sommer, 2012.

Se mere på danskedinosaurer.dk
Yderligere information: kontakt info@danskedinosaurer.dk
Formidlingschef Frederikke Krabek, mobil: 40429612

Læs mere her

tags: Danmark, Bornholm, 2012, museum, undervisning, undervisningsmateriale,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar