tirsdag den 11. juni 2013

Love2dance sender Solrødpiger til EM

Selvom dansesæsonen er slut, betyder det ikke at alle dansere og instruktører holder ferie. For to Solrødpiger slutter sæsonen først efter EM, hvor de skal til Sverige og forsvare de danske farver.

For et år siden åbnede Love2dance i nyrenoverede lokaler i Solrød centeret og efter en forsigtig første sæson har indehaver Fritz Wehner valgt at udvide programmet, så der fremover ikke kun tilbydes undervisning i småbørnsdans, disco og hip hop, men også ballet, jazz og ragga dancehall. Programmet er ambitiøst og lægger op til, at alle danseinteresserede har mulighed for at finde et (eller flere) hold, der passer dem. Det være den 3-årige dansemus, der ikke kan sidde stille når musikken spiller, den seje dreng hiphopdreng med kasketten på sned eller discopigen der spjætter sig vej gennem supermarkedet. Nogle går på et enkelt hold og andre bruger det meste af deres fritid i dansestudiet hos Love2dance er der plads til dem alle og derfor er det nye program lavet efter dialog med nuværende og kommende dansere (og deres forældre) og man har forsøgt at imødekomme alle ønsker uanset alder og niveau.

Solrød-piger udtaget til EM
For to lokale piger har den første sæson hos Love2dance budt på mange gode oplevelser.
Der er mange dygtige instruktører og vi har det rigtig sjovt til træning fortæller Josefine Ester Rosenkilde, 11 år, som sammen med sin dansepartner Isabella Milton Gulstad, 10 år, er udtaget til at repræsentere Danmark ved Europamesterskaberne i Disco i Sverige d. 26.-29. juni. Pigerne har sammen med de andre dansere fra Love2dance haft mulighed for at deltage i forskellige turneringer arrangeret af De Danske Danseskoler i løbet af sæsonen en mulighed som en voksende flok dansere har valgt at benytte sig af. Derudover har Love2dance selv afholdt juleturnering, mærkeprøve og et stort elevshow i løbet af sæsonen, ligesom der har været arrangeret ekstratræninger og træningsweekender, hvor man har kunnet lære dansere fra danseskolens afdelinger i bl.a. Lyngby at kende. Det er sjovt at møde de andre og så kender man dem, når vi er til turneringer sammen. Så hepper man også på hinanden til turneringerne. fortæller Josefine.

Det skal være sjovt at gå til dans
Love2dance har mange lokale dansere og har derfor valgt bl.a. at være en del af Solrød centerets underholdningstilbud i løbet af året. Der har været små opvisninger, hvor dansere har vist bl.a. disco, hip hop, girlstyle, breakdance, standarddans, latin og ragga/dancehall. Ved juletid blev centeret invaderet af blå dansebørn, der viste en sød smølfedans og Lilleper lagde også vejen forbi på vej til julebal. Nogle af de lokale skoler er blevet besøgt med et popup-show i et frikvarter. Det var en stor succes og eleverne flokkedes lynhurtigt omkring danserne, så snart musikken startede.
Det vigtigste for Fritz Wehner og Love2dance er, at man har det sjovt mens man danser. Og det smitter af på valget af instruktører, som alle har danseglæde som første og vigtigste punkt på dagsordenen.

Billedetekster
(Foto Heidi Rosenkilde)

Foto DM-international.jpg
11-årige Josefine (tv) og 10-årige Isabella (th) dansede sig for nylig til en flot 5. plads i superstar-rækken ved danmarksmesterskabet og skal snart til europamesterskabet i Sverige.

Foto hvilepause.jpg
7-årige Elias snupper en velfortjent lur efter show og dansetræning.

Foto centershow.jpg
Dansere fra Love2dance har flere gange optrådt i Solrød center og på skoler i området. Her ses hip hopdansere med indehaver Fritz Wehner i spidsen.

Læs mere her

tags: Danmark, euro, Sverige, Europa, mesterskab, Lyngby, EM, supermarked, undervisning,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar