lørdag den 14. november 2015

Spillemand på en tagryg opføres i Ridehuset


I anledning af Rudolf Steiner-skolen i Århus' 60-års jubilæum, opfører skolens elever den berømte musical "Spillemand på en tagryg". Alle skolens elever er på scenen, men de store roller bliver båret af elever fra de ældste klasser.Da skolen har en tradition for at spille skuespil, synge kor og spille musik fra de helt små klasser, var det ganske naturligt at vælge en større opsætning i anledning af jubilæet. Samtidig har skolen valgt at flytte scenen ind i Ridehuset, hvor der er mere rum og plads til de store armbevægelser.

I skolens opsætning har vi bestræbt os på at få alle elever engageret på bedste vis alt efter alder og formåen. Eleverne har øvet siden foråret, de sidste måneder dog meget intenst. De bærende kræfter er fundet i skolens ældste klasser, hvor elever fra 8. - 3.vg. har fået de større roller i musicalen.

"Spillemand på en tagryg" havde premiere for nøjagtig 50 år siden og er en forestilling der på ingen måde har mistet sin aktualitet. Det er en rigtig hjerteknuser af en forestilling, med humor og fest, sang og dans, men også med den dybeste alvor, der trækker tråde helt op til dagen i dag med flygtningeproblematikken og de deraf følgende folkevandringer mod andet og bedre liv.
Komponisten Jerry Boch har skrevet den fantastiske musik med sit jødiske islæt. Vi synger alle sangene på engelsk men spiller skuespillet på dansk.

Musicalen foregår i tiden omkring 1705 i Rusland i en lille by ved navn Anatevka. Handlingen udspilles omkring mælkemanden Tevye og hans familie og det lille samfund der omgiver dem. Samtidig rumler både revolutionen, raceproblematik, forfølgelse og fordrivelse i baggrunden.

Sted: Ridehuset, Vester Allé 1, 8000 Århus C
Tid: Torsdag kl. 19
Fredag kl. 19
Lørdag kl. 19
Søndag kl. 15
Billetpris: voksne kr. 75,- unge u. 18 kr. 35,-

Læs mere her

tags: Århus, Rusland,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar