søndag den 6. december 2015

Emma - Et pigeliv med Aspergers syndrom


Emma er en nem baby, hun fungerer godt i børnehaven og i familien. Hun er meget fintfølende på visse områder, men det tager familien med et smil på læben og uden at tillægge det større betydning. Men da Emma begynder i skole, opstår der flere og flere vanskeligheder, især med det sociale. Som 14-årig får Emma diagnosen 'Aspergers syndrom'.Historien fortælles medrivende af Emmas mor, Inger, som kæmper med næb og kløer for at få omverdenen til at erkende, at Emma har mere brug for hjælp end andre. Det er også historien om, hvordan kampen ikke er slut, blot fordi man får en diagnose.

Emma – Et pigeliv med Aspergers syndrom er en flot personlig beretning, som sætter et kærkomment fokus på de piger, som stikker ud i skolen – ikke fordi de larmer og skaber uro, men fordi de trækker sig socialt, mangler veninder og sociale kompetencer.

Fra bogens forord ved Emmas psykolog, Ea Carøe:
"Det kendetegner ofte pigerne, at de er forpinte, og netop dét bliver respektfuldt beskrevet med Emmas historie. Mit håb er derfor, at denne bog kan bidrage til, at piger med Aspergers syndrom og deres familier får en oplevelse af, at de ikke er alene, og at deres historie bliver hørt og set. Jeg håber også, at Emmas historie kan give berørte familier et værdifuldt indblik i, at der midt i mørket findes lys og håb. Og at de hverken er alene eller forkerte."




tags: børnehave,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar