onsdag den 2. december 2015

En rigtig hjertevarmende historie


Bakkega rdens Børnehave i Gentofte skaber julestemning og opfordrer alle børnehaver i hele Danmark til at sprede juleglæde pa plejehjemmene.Julehjerte-stafetten – fra alle os til alle jer. Glædelig jul!

Bakkegårdens Børnehave i Gentofte starter en hjertevarm julehjerte-stafet og klipper julehjerter til de ældre på Egebjerg plejehjem. Samtidig opfordrer vi andre børnehaver i landet til at tage del i jule-stafetten, så de ældre på plejehjem over hele Danmark får lidt ekstra juleglæde.

Baggrund for initiativet

To aktive forældre har taget initiativ til at lave en kreativ julestafet under temaet " Julehjerte-stafetten - Fra alle os til alle jer - glædelig jul!".

Idéen er, at "Julehjerte-stafetten" starter fra Bakkegårdens Børnehave og går til Egebjerg Plejehjem i Gentofte Kommune. Herefter er det håbet, at "Julehjerte-stafetten" vil brede sig til resten af Gentofte Kommune og videre ud i resten af Danmark.

Forældrene har udviklet på idéen sammen med Bakkegårdens Børnehaves leder Lene Reedtz Nedergaard, og både hun og medarbejderne støtter ideen fuldt ud, da tankerne bag "Julehjerte-stafetten" ligger helt i tråd med det professionelle pædagogiske arbejde, der hver dag er med til at understøtte børnenes udvikling i dagtilbuddene i Gentofte Kommune.

Julehjerte-stafetten - Fra alle os til alle jer - glædelig jul!

Hvem: Bakkegårdens Børnehave klipper og pynter en masse julehjerter, som skal hænges op på Egebjerg plejehjem og skabe juleglæde for de ældre.

Hvorfor: Fordi julen er hjerternes tid. Vi (Bakkegårdens Børnehave) øver os i at gøre noget godt for andre, i at kunne dele og i at mærke glæden ved at give til andre. Fællesskabet mellem børnehavebørn og plejehjemsbeboere kan begge parter nyde godt af. Børnene af plejehjemsbeboernes fortællinger og erfaringer og plejehjemsbeboerne af børnenes livsglæde og spontanitet.

Hvordan: Alle børnehavebørn laver et eller flere hjerter. D. 1. december går Bakkegårdens børnehave i samlet flok til Egebjerg plejehjem, hvor børnene afleverer hjerterne hilser på beboerne, synger en julesang – helst sammen med beboerne - og spiser en julesmåkage inden turen går hjem til Bakkegården igen.

Leder af Bakkegårdens Børnehave, Lene Reedtz Nedergaard, udtaler: "Det hele startede med, at 2 forældre fra Bakkegårdens Børnehave fik idéen en aften i november. Personalet og jeg synes, at det var en utrolig sød og nem idé med en julehjerte-stafet. Ideen giver i alle henseender rigtig god mening, og ville nemt kunne implementeres i vores daglige pædagogiske arbejde med børnene.

Arbejdet med julehjerterne og de samtaler, vi har haft med børnene, og som børnene indbyrdes har haft undervejs i projektet, har medført en hel del grundlæggende medmenneskelig læring, hvor børnene øver sig i det at give, det at kunne dele med andre og gøre noget for udelukkende at glæde et andet menneske. Jeg kontaktede Lisbeth på Egebjerg plejehjem, og hun var hurtigt med på initiativet. Vi glæder os utroligt meget til at besøge dem og aflevere vores hjerter. Udover at vi håber på en hyggelig dag med fællesskab, sang og kreative kreationer, er det naturligvis en lærerig oplevelse for børnene i mødet med de ældre at gøre en god gerning ved at sprede juleglæde.

Og hvem ved Måske kan det blive starten til et mere permanent fællesskab børn og ældre imellem. Ambitionen med Julehjerte-stafetten er, at initiativet vil sprede juleglæde for så mange som muligt, ved at den spredes ud over Gentoftes Kommunes grænser og ud til mange flere børnehaver og plejehjem ... og gerne videre endnu. Vi vil gøre, hvad vi kan, og det vil glæde mig meget, hvis andre vil tage depechen og sprede Julehjerte-stafetten videre ud i landet.

Kontakter:

Lene Reedtz Nedergaard
Leder, Bakkegårdens Børnehave, Gentofte
39 68 28 27

Initiativtagere forældre:
Karina Rasmussen, Mor til Jonathan på 5 år
40 96 63 65

Stinna Skaaby, Mor til Lucas på 5 år
26 70 73 77

###

Om Bakkegårdens Børnehave

Bakkegårdens Børnehave er en selvejende institution, oprettet på forældreinitiativ i 1973. Vi har driftsoverenskomst med Gentofte kommune. Vi tilbyder et kvalificeret udviklings- og læringstilbud for 30 børn i alderen 3-6 år, og vores kerneydelse er i samarbejdet med forældrene, at give børnene en god start på livet.

Vi holder til i en hyggelig gammel villa på Fuglegårdsvej i Gentofte kommune, hvor vi har indrettet os med to stuer, puderum, masser af legekroge, legeplads og alt, hvad der ellers hører til i en børnehave i dag.

Personalegruppen består af 5 voksne; alle med stor erfaring og god ballast samt masser af udvidede kurser. Tilsammen er vi en rummelig flok professionelle, der har en forståelse af, at alle er unikke og gode til noget. Vi har en positiv tilgang til hinanden og til dagen. Og vi møder alle, der kommer i Bakkegårdens børnehave, med godt humør og en tro på det bedste.



Læs mere her

tags: Danmark, julesang, december, 1973, plejehjem, kreativ, børnehave, Ford,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar