tirsdag den 29. december 2015

Fik du en drone i julegave Kend reglerne, ellers koster det


Dronen blev inden jul udråbt som et af årets helt store julegavehits, og hvis du var en af de heldige, der fik dit ønske opfyldt, er der god grund til at læse med her.En kvart million i erstatning

En del af dronernes popularitet bunder i deres lave pris. For omkring 500 kroner kan man få en drone, der har en rækkevidde på op til 100 meter. En drone, der flyver rundt i 100 meters højde, vil imidlertid opnå en enorm fart, hvis den styrter ned, og selvom dronens vægt er begrænset, vil den kunne forvolde stor skade, hvis den eksempelvis falder ned i hovedet på en person.

Hvis uheldet er ude, og du påfører andre skade med din drone, er det ikke alle ansvarsforsikringer, der dækker, og i så fald er der faktisk kun dig selv til at betale regningen.

- Erstatningsbeløbet kan hurtigt løbe hurtigt op i en kvart million kroner eller mere, hvis den tilskadekomne pådrager sig en méngrad og et erhvervsevnetab, så du bør sikre dig, at din forsikring dækker skader ved droneflyvning udført af medlemmer fra husstanden, fortæller advokat Berit Møller Lenschow fra ERSTATNINGSGRUPPEN, der er en del af ADVODAN.

Hun råder samtidig til, at man sætter sig grundigt ind i reglerne, før man lade dronen stige til vejrs.


Nye regler måske på vej

Reglerne for droneflyvning kan findes på Trafikstyrelsens hjemmeside, og de omhandler blandt andet, hvilken højde dronen må flyve i, samt hvilken afstand dronen skal holde til definerede mål. Et mindre udpluk af reglerne lyder;

• Flyvehøjde: Højst 100 meter
• Afstand til bymæssig bebyggelse: Minimum 150 meter
• Afstand til større offentlig vej: Minimum 150 meter

Hvis du synes, at reglerne lyder hårde, er der måske godt nyt på vej til dig. Transportminister Hans Christian Schmidt fra Venstre har nemlig sendt et lovforslag i høring, som han forventer at fremlægge for Folketinget til februar.

Udover lempelser for professionelle droneflyvere er der i lovforslaget også lagt op til at tillade privat droneflyvning i byområder for droner med en vægt på op til 250 gram. Det skal kræve et såkaldt 'dronetegn', som man skal kunne erhverve på internettet.

Læs mere her

tags: Venstre, internet, Folketinget, lovforslaget, julegave, husstand, byområder,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar