søndag den 27. december 2015

Nytårskrudt kan give økonomisk smerte


Er du også vild med at skyde det nye år ind Så skal du ikke kun passe på fysiske skader. Hvis andre kommer til skade, og du har handlet uforsvarligt med fyrværkeriet, kan du risikere at skulle betale store summer i erstatning.Som udgangspunkt dækker din ansvarsforsikring, hvis din nytårsfest går galt, og en vildfaren raket rammer en af tilskuerne.

Men hvis du har handlet groft uagtsomt, kan du ende med at stå med regningen selv.

"Hvis du fx kaster fyrværkeri efter andre, skyder det langs jorden, bruger ulovligt fyrværkeri eller måske har drukket alt for meget, kan din ansvarsforsikring vælge ikke at dække de efterfølgende omkostninger," siger advokat Berit Møller Lenschow fra ADVODAN Vejen.

Regning på flere hundredetusinde
Netop fordi fyrværkeri kan medføre store skader, kan der være tale om meget høje beløb i erstatning.

"Det er ikke unormalt, at erstatningsbeløbet løber op på mellem 200.000 og to millioner kroner. Det er en regning, som du også risikerer at stå med selv, hvis du slet ikke har en ansvarsforsikring. Hvis du er meget fuld og selv kommer til skade, når du fyrer krudt af, er det heller ikke sikkert, at din ulykkesforsikring giver erstatning for dine mén," siger Berit Møller Lenschow.

Advokaten anbefaler derfor at tjekke sine relevante forsikringer, inden fyrværkeriet kommer frem. Og så naturligvis tage alle forholdsregler og behandle fyrværkeriet forsvarligt på selve aftenen.


Læs mere her

tags: nytår, Advokat, jorden, omkostninger,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar