fredag den 27. maj 2016

BERLINGSKE - Mænd skal tvinges på barsel!


Fædre barsel er den største oplevelse i livet og den bedste rejse af dem alle, som varer hele livet. Barnet mærker trygheden og man får et helt fantastisk og unikt bånd med sit barn - og bliver en pave stolt far. Erhvervskvinden Stine Bosses har givet interview til Berlingske om fædre barsel, men overskriften er Berlingske.FORENINGEN FAR MENER at danske fædre har et kæmpe ubrugt potentiale. Giv dem lov! Det handler om familie lovgivningen, som historisk er opbygget omkring den ene forælder. Rollemodellerne står uden ret og familie økonomien er afgørende for fædre barsel.

Foreningen Far oplever i dag fædre på 9-12 måneders barsel og børnene har det fantastisk. Den internationale forskning er klar - det er bedst for barnet at have far og mor i livet og mærke begge forældres kærlighed, omsorg og tryghed i alle moderne familie former. Det har betydning for børnenes psykologiske sundhed, familierne og samfundet.

Danske fædre holder i dag selvbetalt orlov, ferie og arbejder hjemme, hvilket ikke registreres i barsels statistikken. Vi skal bestemt respektere at det er kvinden som bærer barnet, føder og ammer, men fødes barnet har barnet behov for far og mor i livet. Det er bedst for barnet og en fundamental menneskeret i lighed med at familielivet skal respekteres for hele familien.

Formålet med de 12 måneders barsel var, at barnet fik barsel med begge forældre og fædre barsel handler om glade børn og ro i familierne – samt et samfund baseret på frihed, lige muligheder og samme retssikkerhed for alle børn og borgere. Det er positivt for alle og skaber mangfoldighed og livskvalitet!

Det svarer til, at vi lader kvinder læse på universitetet i Danmark uden at de må gå til eksamen. Sådan føles det!



Læs mere her

tags: Danmark, interview, økonomi, lovgivning, retssikkerhed, livskvalitet, psykologi,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar