fredag den 6. maj 2016

Mors dag i tal – Alle facts samlet i én infografik


Den vigtigste person i manges liv er deres mor. Derfor er mors dag også en højtid som bliver fejret i over 50 lande verden over. Hvornår kom mors dag egentlig til Danmark, hvad skal man give sin mor i gave og hvilken dag er det vi fejrer mors dag Mors dag er i Danmark blevet fejret siden 1929. Det var krigsveteranen Christian Svenningsen, som dengang fik indført traditionen i Danmark. Mors dag er en populær tradition som rigtig mange herhjemme fejrer på den ene eller anden måde. Mange vælger at købe en buket blomster til deres mor, hvilket gør mors dag populær hos blomsterhandlerne. Det anslås at blomsterhandlerne i dagene op til mors dag, omsætter for omkring 80 millioner kr.

Mor skal selvfølgelig have en gave på mors dag, men du behøver ikke at ruinere dig selv. For ifølge en undersøgelse vil 58% af mødrene helst have et kram i gave.
23% ønsker sig et kort med en personlig tekst. 9% ønsker sig en unik og personlig gave, mens 5% ønsker sig et weekendophold. 3% af mødrene ønsker at få morgenmad på sengen, og 2% vil helst have blomster.

8 maj 2016 er datoen for mors dag i år. Tager man et kig på kalenderen, vil man hurtigt kunne se at det er lige om lidt. Mors dag falder ikke på den samme dato hvert år, men fejres hvert år den anden søndag i maj. Det er dog forskelligt fra land til land, hvilken dato mors dag fejres. De tre mest normale datoer er 1 og 2 søndag i maj samt 10 maj. Andre lande fejrer det dog tidligere eller senere på året. I Thailand fejrer de mors dag den 12. August, da det er dronning Sirkits fødselsdag på denne dato.

Mangler du en gave i sidste øjeblik Så kommer vi her med en række forslag, til gaver du kan få på falderebet. Du kan invitere din mor med på frokost, shopping, biograftur eller bare en hyggelig gåtur i naturen.
Din mor har sikkert lavet mad til dig tusindvis af gange. Så inviter hende på en omgang hjemmelavet mad.
Er du den kreative type, kan du male hende et billede eller bage hende en kage. Skriv evt. noget sødt på kagen med glasur.

Sendentanke.dk har sammensat en infografik, som viser en masse sjove facts omkring mors dag. Du kan se den her.


Læs mere her

tags: Danmark, biograf, Thailand, 2016, kreativ,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar