søndag den 10. juni 2012

Forældrene skal på banen

De unge mener, at det er deres forældre, der har størst indflydelse på, hvordan de har det. Og de vil faktisk gerne have, at deres forældre sætter grænser. Det fremgår af flere undersøgelser.

Men det ved forældrene ikke. Når man spørger dem, hvem de mener, har størst indflydelse på sønnen eller datterens alkoholforbrug, svarer 57 % af dem: Vennerne. Kun 36 % af forældrene mener, at de selv har hovedrollen.

Det er tankevækkende, at forældre har så lidt tillid til deres egen indflydelse. Forældrene må på banen og tage deres opgave som opdragere og rollemodeller seriøst , siger Sekretariatschef Erik Thorsted fra Natteravnene.
Tallene fremgår af en undersøgelse, som Analyse Danmark har foretaget for Bryggeriforeningen. Analysen ser nærmere på forældre og unges dialog om alkohol.

Den viser blandt andet, at hele 87 % af forældrene har aftaler om, hvornår deres teenagere skal være hjemme fra fest. Men kun halvdelen af dem har aftaler om, hvor meget den unge må drikke til festen. Det vil vi gerne ændre på, så forældrene kan sætte fornuftige rammer for festlighederne, siger Mikael Kelk, der er kampagnechef i Bryggeriforeningen.

Unge og J-dag
Analysens resultater danner baggrund for en kampagne i forbindelse med årets J-dag. Her bruger Natteravnene, Tuborg og Bryggeriforeningen lejligheden til at slå et slag for en fornuftig alkoholkultur og et trygt natteliv.
I 70 byer over hele landet tilbyder Natteravnene forældre til teenagere et dialogværktøj, som de kan bruge, når de skal lave aftaler om fester og alkohol. Og på selve J dag er Natteravnene på gaden for at tale med de unge.

Alle Erhvervsskoler i Danmark får samtidig tilbudt en Guide til at lave en alkoholpolitik. Guiden er tilgængelig på www.klarsnak .com. Her er der også gode råd til forældre, der ønsker ideer og inspiration til at tage en snak men teenageren om alkohol.

Kontakt:
Sekretariatschef Erik Thorsted fra Natteravnene. Telefon 20 20 70 77
Mikael Kelk, kampagnechef Bryggeriforeningen. Telefon 28 90 23 05

Læs mere her

tags: Danmark, politi, hovedrolle, værktøj,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar