mandag den 4. juni 2012

University Kids kommer til Sønderborg

Tre forelæsninger på Alsion for elever i 4., 5. og 6. klasse skal motivere børn og lærere til fælles samtaler om alt mellem himmel og jord.

Hvorfor flyver flyvemaskinen Hvorfor er verden rund Hvorfor skal vi sove Hvordan kommer stemmen ind i telefonen Vi kender alle spørgsmålene, og det er ikke altid svaret ligger lige for. Børn er nysgerrige og undrer sig over den store verden og hvordan tingene hænger sammen.

University College Syddanmark vil gerne hjælpe børnene med at bevare nysgerrigheden og videbegærligheden. De har lavet et børneuniversitet, University Kids, der skal bygge bro mellem faglige abstrakte temaer og børnenes sunde undren over verden. I marts og april kommer University Kids til Sønderborg med tre forelæsninger på Alsion for videbegærlige børn. Der er plads til ca. 800 børn til hver forelæsning.

Pædagogisk konsulent Finn Bruncke fra Sønderborg Kommune har været tovholder på at få forelæsningerne til Sønderborg.

- I efteråret var forelæsningerne en stor succes i Haderslev, Kolding og Aabenraa, så jeg glæder mig rigtig meget over at skoleeleverne i Sønderborg nu også får mulighed for at få svar på alt mellem himmel og jord , som er overskriften for de tre forelæsninger. Alle folkeskolerne i Sønderborg Kommune har fået en invitation til at deltage i forelæsningerne, og der er tilmeldingsfrist den 11. februar, siger Finn Bruncke.

Tage Petersen, der er formand for Børne- og Uddannelsesudvalget i Sønderborg Kommune, er sikker på at eleverne kan se frem til en stor oplevelse.

- De fleste af os kender de spørgsmål, som børn i den her aldersgruppe kan finde på at stille. For eksempel, hvorfor kan en luftballon flyve, og hvorfor blæser det Det er jo gode spørgsmål, som kan være svære at svare på, når man står og bøvler med risengrøden, der er ved at brænde på. Forelæserne kender de store spørgsmål, som børnene tumler med, og de kan præsentere svarene på en måde, som børnene kan forstå. Det er jo netop det, der er kunsten, siger Tage Petersen.

Den 11. marts handler det om mennesket, og alle elever i 6. klasse kan deltage.
Den 31. marts handler det om luft, og alle elever i 5. klasse kan deltage.
Den 29. april handler det om musik, og alle elever fra 4. klasse kan deltage.

Forelæsningerne foregår i koncertsalen Alsion, varer ca. 45 minutter og starter kl. 10.

Yderligere oplysninger hos Finn Bruncke på tlf. 8872 5035 / 2790 5035.

Læs mere her

tags: kunst, Kolding, koncert, Aabenraa, Sønderborg, folkeskole, Haderslev,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar