torsdag den 7. juni 2012

Unge kan prøve en dag på efterskole

Unge kan tage deres forældre under armen og bruge en lørdag på at snuse til, om et år på efterskole er noget for dem. Det sker, når Horne Efterskole holder Efterskole for en dag lørdag den 26. november 2011 kl. 12-16.

Lærer man overhovedet noget på en efterskole Hvor lang tid tager det før, man får venner Er alle efterskoler ens Og hvorfor vælger over 27.000 danske unge hvert år at tage på efterskole

De spørgsmål og mange andre kan man få svar på ved at besøge Danmarks nordligste efterskole. Nu kan forældre og nysgerrige unge, som overvejer et år på efterskole, nemlig selv prøve at gå en dag på efterskole.

Det sker lørdag den 26. november på Horne Efterskole ved Hirtshals. Arrangementet hedder Efterskole for en dag og giver et indblik i, hvordan hverdagen på en efterskole føles - og hvad der gør Horne Efterskole unik.

Vi er gode til at lave fællesskaber. Alle der kommer til Horne, føler at de har en værdi, når de tager herfra igen. At tage på efterskole er både at blive styrket fagligt og udvikle sig personligt og socialt, forklarer Horne Efterskoles forstander Mogens D. Jensen.

En skole fyldt med bonussøskende
Målet med dagen er at vise, hvordan det er at gå på efterskole i stedet for blot at fortælle det. De unge og deres forældre skal mærke stemningen og finde ud af, om Horne Efterskole er noget for dem.

Fortællinger om efterskolens magi er der mange af. Det handler om venskaber, fællesskab, undervisning, demokrati og om at blive selvstændig.

Til Efterskole for en dag kan unge og forældre få smagsprøver på de forskellige obligatoriske fag og linjefag, gå rundt og indånde stemningen og høre nuværende og tidligere elever fortælle om, hvordan det er at være elev på Horne Efterskole.

Horne er sammenhold på tværs af forskellighed og kulturer. Her er åbent for alle. Jeg føler jeg går på en skole fyldt med bonussøskende, siger Tille K. Carlsen, der går i 10. klasse på Horne Efterskole.

Tilmelding
Man kan tilmelde sig Efterskole for en dag på www.facebook.com/horne.dk eller på telefon 98 94 93 22. Læs meget mere på www.horne.dk

Det siger de om Horne Efterskole

At komme ind i et fællesskab, der er så åbent, er ligesom at komme ind i en anden verden. Jeg får venskaber for livet og nyder hvert sekund. Jeg får lov at dyrke alle mine interesser og fordybe mig. Fællesskab, forståelse og fordybelse. Horne Efterskole er fantastisk.
Signe Lund Jensen, elev

Horne er mit nye hjem, som jeg helst ikke vil hjem på weekend fra. På Horne er der altid en ven, der venter lige meget hvor svært det synes at være i starten.
Jonas Lillelund, elev

I en tid, hvor man får smidt ansvar og spørgsmål om fremtiden i hovedet, kan det være godt med et pusterum til at få overblik og bare leve.
Martin Berg, elev

Horne Efterskole er et sted, hvor man kan blive accepteret, som den man er og ingen anden. Det har været vidunderligt at kunne finde sig selv i et fællesskab, som det jeg fik på skolen. Det har været et ubeskriveligt år. Jeg har fået venskaber, som vil holde hele mit liv. Mit efterskoleår på Horne er det bedste valg, jeg nogensinde har taget.
Pilu Østerby, tidligere elev (2010/11)

Det mest motiverende ved at være på Horne Efterskole er at se elever finde sig selv og tage fat på deres egen tilværelse.
Carsten Morsbøl, lærer

Fakta om Horne Efterskole

Horne Efterskole er landets nordligste og ligger ved Hirtshals. Læs meget mere på www.horne.dk eller www.facebook.com/horne.dk

De seks kodeord: Det unikke ved Horne Efterskole

1. Fællesskab: Vær den du er
Sammenhold, fællesskab og venskaber. På Horne Efterskole kan man være, den man er.

2. Bæredygtighed: Er der et alternativ til forbrug
Horne Efterskole vil gerne hjælpe næste generation af unge til en mere bæredygtig livsstil. Bæredygtighed bliver et praktisk fag fra næste skoleår. Vi sætter livsstil og miljøhensyn til debat og skal eksperimentere med mindre forbrug og værdier, der ikke har rod i forbrug.

3. Faglighed: Alle har dansk, matematik, engelsk
Efterskole er en gennemtænkt og målrettet investering i unges fremtid, fordi de bliver forberedt på en ungdomsuddannelse både personligt, socialt og ikke mindst fagligt. Alle elever på Horne Efterskole har både dansk, matematik, engelsk, naturfag, tysk/fransk og skal op til prøve i enten FSA eller FS10. I mange prøvefag arbejder vi niveaudelt. Derudover er der en række valgfag og linjefag.

4. Linjefag: Linjer du ikke finder andre steder
Horne Efterskole er en bred almen efterskole med en bred målgruppe. Samtidig er der rig mulighed for at fordybe sig i skolens fem linjefag - en boldlinje, en musiklinje og en kunstlinje, en fotolinje og en global samfundsfagslinje HorneXplorer. Her arbejder eleverne med kulturforståelse, religion og etik forud for et 14-dages studieophold i Nigeria. Fotolinjen og Xplorerlinjen er unikke for Horne. De findes ikke på andre efterskoler i Danmark.

5. Kulturåben: Mangfoldig efterskole
Horne er en kulturåben efterskole, hvor forskellighed er en styrke. På Horne handler det om at møde verden og andre mennesker. Vi ser mødet mellem kulturer som en ekstra kvalitet og mulighed. Der er 11 forskellige nationaliteter på Horne Efterskole. Mød Asien, Afrika, Europa, Grønland. For unge med indvandrerbaggrund er efterskole en unik mulighed for at lære dansk, få danske venner og lære dansk kultur at kende.

6. Sund kost: Få styr på kosten
Sund kost og motion er en naturlig del af hverdagen på Horne Efterskole. I køkkenet sørger skolens kok og ernæringsfaglige personale for at måltiderne er en oplevelse. Horne Efterskole har som noget nyt også sin egen uddannede kostvejleder, hvor eleverne kan komme hver uge og få hjælp og støtte til at omlægge deres kost og få en sundere livsstil.

Læs mere her

tags: Danmark, 2010, 2011, Europa, uddannelse, kunst, Asien, Hirtshals, selvstændig, Grønland, Nigeria, undervisning, miljø, efterskole, Fakta, livsstil, ernæring,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar