tirsdag den 26. februar 2013

Børn i sundhedsvæsnet har brug for en stemme

Regionsrådet vil på tre borgermøder i dialog med borgere, sundhedsfagligt personale og interesseorganisationer for at lave den bedste børnepolitik i sundhedsvæsnet i Region Hovedstaden.

Flere tusinde børn er i kontakt med sundhedsvæsenet
Hvert år er flere tusinde børn og unge i kontakt med sundhedsvæsnet i Region Hovedstaden. Fx ved at være indlagt på et af hospitalerne eller et psykiatrisk center, eller også er de pårørende til nogen, der er det.

Regionsrådet vil i dialog
I forbindelse med udviklingen af Region Hovedstadens nye børnepolitik ønsker regionsrådet at komme i dialog med forældre til børn og unge i berøring med sundhedsvæsnet, børn og unge selv samt sundhedsfagligt personale og interesseorganisationer.

Borgermøder i Hvidovre, Herlev og Hillerød
Det sker på tre borgermøder på hospitalerne i Hvidovre, Herlev og Hillerød, og det er gratis at deltage.

Vil fungere som cafésamtaler
Møderne kommer til at fungere som cafésamtaler, hvor de fremmødte efter velkomst, inspirationsoplæg fra fagpersoner samt fremvisning af en film om børn og unge i kontakt med sundhedsvæsnet kan tale med de deltagende regionsrådspolitikere og komme med deres bud på elementer i en god børnepolitik.

Føler børnene sig hørt
For hvordan oplever børn og unge det at være på hospitalet Bliver der talt til dem, så de forstår det og føler sig hørt Er der måske særlige indsatsområder, som mangler et tjek på børnenes vegne

Møder åbne for alle
På møderne, som er åbne for alle og uden tilmelding, er det også muligt for sundhedsfagligt personale og interesseorganisationer at komme til orde med væsentlige pointer og indsigter, som regionspolitikerne kan tage med sig i det videre politiske arbejde.

Også dialog 22. - 24. marts i Øksnehallen
På Region Hovedstadens Sundhedsdage 2013 i Øksnehallen i København fra den 22.-24. marts kan borgerne også komme i dialog med politikerne og allerede nu på Facebooksiden Sundhedsdage være med at til at debattere sundhed for bl.a. børn og unge
Gå til Facebook-siden for Sundhedsdage 2013

Fakta:

Borgermøderne afholdes:
Den 26. februar kl. 18 20 på Hvidovre Hospital, Undervisningsbygningen, Auditorium 1, Kettegård Allé 30, Hvidovre
o Den 5. marts kl. 18 20 på Nordsjællands Hospital - Hillerød, Konferencecentret, Indg. 50 B, Dyrehavevej 29, Hillerød
o Den 18. marts kl. 18 20 på Herlev Hospital, Mødesalen, Herlev Ringvej 75, Herlev
På Hvidovre Hospital vil det overordnede tema være: Børn som pårørende med dertilhørende inspirationsoplæg, på Nordsjællands Hospital - Hillerød: Overgangen fra barn til voksen og på Herlev Hospital er temaet: Familier på hospital .
Ud over oplæg fra relevante fagpersoner vil de fremmødte kunne se en eller flere korte film i forbindelse med temaet.
Sundhedsvæsenet i Region Hovedstaden omfatter ti hospitaler, inkl. Region Hovedstadens Psykiatri
Region Hovedstadens Psykiatri omfatter ti voksen psykiatriske centre, et børne- og ungdoms psykiatrisk center og tre sociale tilbud.
Læs mere om arrangementerne

Læs mere her

tags: hospital, København, politi, Sundhedsvæsenet, Regionsråd, 2013, Hvidovre, Facebook, Audi, Nordsjælland, Herlev, Region Hovedstaden, Hillerød, sundhedsvæsen, organisation, Fakta,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar