tirsdag den 12. februar 2013

Inklusion: Højene Skole får nyt hjerte

Mandag den 11. februar 2013 kl. 14.00 slår Højene Skole i Hjørring dørene op til sit helt nye hjerte et rum, som på nytænkende vis inddrager design og æstetik i løsningen af folkeskolens inklusionsudfordring. Skolens lærere samles til en inspirerende eftermiddag, hvor designvirksomheden bag det nye rum, Mymo fra Aalborg, vil introducere dem for de mange anvendelsesmuligheder, som skolens nye samlingssted byder på.

Skolens nye hjerte er skabt i kantine- og biblioteksområdet, der nu er forvandlet til en oase, hvor elever og lærere kan tanke spiselig, åndelig og social næring. En grundlæggende tanke i indretningen, der er sket i tæt samspil med skolens lærere, er, at lokalet skal være et inspirerende og rart sted at være og lære for lærere og elever, og samtidig at indretning og udsmykning i sig selv skal være et pædagogisk redskab i undervisningen.

- Vi ser meget frem til at blive præsenteret for de mange nye redskaber og muligheder for fleksibel undervisning, som rummet indeholder. Vi kan allerede nu se, at rummets nye særlige atmosfære tiltrækker elever og lærere. Det er et virkeligt godt resultat, siger skoleleder Helen Vigensø.

Rum til alle
Allerede inden rummets officielle ibrugtagning står det klart, at inklusionsmålet er nået.

- Rummet er indrettet således, at det kan opfylde mange forskellige behov på samme tid. Det kan rumme mange elever, uden at det store rum bliver for voldsomt for elever med kontaktforstyrrelser med bogoasen har de fået et sted, hvor de kan have deres eget stille område, samtidig med, at de er i det store rum med resten af klassen, siger inklusionslærer på Højene Skole Jette Bregnhøj begejstret.

- Jeg oplever nu for første gang, at mine specialelever selv kommer og spørger, om de må komme på biblioteket. Det er helt fantastisk! tilføjer hun.

Overdragelsen sker ved et arrangement på Højene Skole mandag den 11. februar kl. 14.00-15.30, hvor skolens lærere instrueres i rummets nye redskaber og muligheder.

For yderligere information, kontakt venligst:
Skoleleder på Højene Skole Helen Vigensø, tlf. 41 22 58 87
Inklusionsmedarbejder Jette Bregnhøj, tlf. 50 74 23 02
Designer og pressekontakt hos Mymo ApS, Pernille H. Krogh tlf. 29 93 21 99
Fakta:

Inklusionsprojektet er finansieret af puljen til inklusionsfremmende anlæg, Hjørring Kommune.

Se billeder fra skolen på
https://www.facebook.com/mymo.dk/photos_stream
eller på
http://mymo.dk/blog/2013/hoejene-skole-inkluderende-indretning-naer-sin-ende-eller-begyndelse/

Læs mere her

tags: 2013, Aalborg, virksomhed, Hjørring, folkeskole, undervisning, designvirksomhed, atmosfære, Fakta, Design,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar