fredag den 1. februar 2013

Børnebog om donorbørn er bestseller

Børnebog om mor-barn- sæddonor familietypen er blevet et hit og sælges nu i 2. oplag. Det gode salg bekræfter, at der er et stort behov for børnebøger om andre familiemodeller end kernefamilien.

Hvor er Karlas far hedder den første børnebog i Danmark, som henvender sig til børn, der er blevet til ved hjælp af en sæddonor. Den lille børnbog har taget Skandinavien med storm og har i mere end et år været bestseller i internetboghandelen Bogjunglen.dk. Nu er bogen gået i andet oplag og forlaget er ved at sende bøger ud til de mange, der har bestilt bogen i restordre.

Det er overraskende, at en børnebog af denne type ligefrem bliver bestseller og går i 2. oplag. Men når en bog sælger så godt, er det helt klart, fordi der er et behov for den , siger forlægger Stig Petersen fra forlaget Siesta.

I Hvor er Karlas far møder vi Karla, som er blevet til ved hjælp af en sæddonor, og derfor har hun ingen far. Karla forstår ikke helt, hvad en sæddonor er, men han må være en flink mand, for han har hjulpet mor og Karla, så de kunne få hinanden. Men sæddonoren kan ikke hjælpe Karla med at få en far.

StorkKlinik er en af sponsorerne på bogen. Klinikken mener, at børnebogen er vigtig:
Som mødre skal vi ikke underkende, at vores børn går ud i verden som små pionerer på vores vegne. Det er os, der har truffet beslutningen, men det er dem, som skal ud i livet og forklare i klassen, i sportsklubben og til spejder, hvorfor de ikke har en far. Karla-bøgerne kan være med til at klæde børnene på til opgaven. Samtidig kan Karla-bøgerne generelt være med til at nuancere børns opfattelse af, hvordan en familie ser ud. Det er super vigtigt i en tid, hvor der dukker masser af nye familiemodeller op, siger jordemoder Nina Stork.

Succes en følges op af endnu en Karla bog
I november blev succes en Hvor er Karlas far fulgt op med fortsættelsen Karla leger mor og børn. I den anden bog er Karla blevet ældre. Hun er startet i børnehave og er blevet mere nysgerrig med, hvordan man laver børn. Karla leger mor og børn er en ælle-bælle-bolle-bog for en ny type familie. Og så handler den om at vokse op i en familie uden en far.

Om forfatterne:
Pia Olsen blev mor til Karla i 2008. Karla er blevet til ved hjælp af anonym sæddonor. Børnebøgerne har Pia Olsen skrevet i samarbejde med sin datter med direkte udgangspunkt i Karlas spørgsmål. Ud over børnebøgerne har Pia Olsen også skrevet voksenbogen Mor uden far. Den første bog i Danmark, der handler om at vælge at blive mor uden far.

Hvor er Karlas far er udgivet på forlaget Siesta og illustreret af Ina Korneliussen. Den koster 169 kr.
For yderligere information kontakt Pia Olsen +45 22793716


Læs mere her

tags: Danmark, 2008, internet, storm, børnehave, forfatter, boghandel, Skandinavien,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar