lørdag den 2. februar 2013

Hørby Efterskole i fjeldet.

Siden der første skoleår i 1972 har det været en fast tradition på Hørby Efterskole hvert skoleår, at hele elevholdet er draget på skitur. Efterskolen har gennem årene Kongsberg, Lillehammer, Hovden i Norge samt Oberstdorf i Tyskland og ikke mindst Dagali syd for Geilo, der i en meget lang årrække har dannet ramme om Hørbys årlige sneoplevelse således også i 2013.

Dagali ligger 15 kilometer syd for det store og kendte skisportssted Geilo, og har den fordel, at Hørby Efterskole har centret med den tilhørende to kilometer lange kælkebane stort set helt alene.

Under opholdet i Dagali bor Hørby Efterskole på Dagali Hotel og netop hotelindkvarteringen er valgt, fordi hverdagen hjemme på efterskolen ofte er præget af mange pligter og praktiske opgaver. Denne hverdag bliver brudt under opholdet, hvor der er tid til at hverdagen kommer til at handle om to ting: skiløb og samvær om aftenen, der kulminerer i den fælles afslutning med underholdning, sang og efterskolefællesskab for fuld udblæsning.

I alt fire skidage blev det til i Norge, hvor det fortrinsvis er slalomskiene, der er i brug, men området i Dagali byder også på over 150 kilometer langrendsløyper, så elever med mod på de fysiske udfordringer kunne prøve kræfter i fjeldet, ligesom der også var mulighed for en eftermiddagstur tur til det nærliggende Geilo med tid til besøg i butikker og en kop kakao på café.


Læs mere her

tags: Norge, Tyskland, 2013, efterskole,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar