onsdag den 29. juli 2015

Er 264 mio. skattekroner på vej til alkohol partifælle


Rigsrevisionen har for nylig rejst alvorlig kritik af SATS puljen, men tildelingerne fortsætter som om intet var sket. Der ikke bare lugter i Socialministeriet der stinker!
Rigsrevisionen skrev i sin konklusion "Rigsrevisionen vurderer, at Finansministeriet som den overordnede ansvarlige for forvaltningen af satspuljen og Ministeriet for Børn, Ligestilling, Integration og Sociale Forhold, Beskæftigelsesministeriet og Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse som ansvarlige for udmøntningen og opfølgningen på satspuljemidlerne samlet set ikke har en helt tilfredsstillende forvaltning af satspuljen."

"Rigsrevisionens undersøgelse viser, at det eneste samlede og aktuelle overblik over, hvad satspuljen anvendes til, er Finansministeriets projektoversigt. Oversigten er et arbejdsredskab for ministerierne og skal desuden bidrage med information til offentligheden om satspuljens anvendelse. Oversigten er svær at overskue og bidrager ikke væsentligt til gennemsigtighed om de ordninger, satspuljen finansierer. På baggrund af data fra projektoversigten har Finansministeriet oplyst, at der i 2014 er 589 ordninger under satspuljen."

"Rigsrevisionen kan desuden konstatere, at ministerierne siden etableringen af satspuljen ikke har foretaget en tværgående evaluering af den samlede satspulje, herunder om ordningerne samlet set lever op til formålet med satspuljen – dvs. bidrager til forbedring af vilkårene for overførselsindkomstmodtagere og svage grupper på social-, sundheds- og beskæftigelsesområdet. Set i forhold til bredden og variationen i de formål, satspuljemidlerne anvendes til, og de målgrupper, indsatserne er rettet mod, er det efter Rigsrevisionens vurdering væsentligt, at der følges op på, om formålet med satspuljen bliver indfriet."

Foreningen Far kan på trods af kritikken konstatere at SATS pulje tildelingen fortsætter i Socialministeriet under kontorchef Henrik Thorning og 264 mio. kr. er åbenbart godt på vej til den tidligere Regerings partifælle den 30. september 2015 (https://tilskudsportal.sm.dk/Sider/bufa.aspx). Foreningen Far har tidligere konstateret at eksempelvis Tubas leder (alkoholiserede familier) er mangeårig Socialdemokrat, sidder i Københavns borgerrepræsentation for Socialdemokratiet og er tidligere valgkoordinator for Christine Antorini. Tidligere Statsminister Helle Thorning Smidt havde tid til at drikke kaffe med Tuba, alt imens der ikke var tid til kaffe med andre og måske langt større sociale organisationer.

Sammenligner man samtidig tildelingen af 264 mio. SATS skattekroner med tildelingen af 12 mio. kr. til familie kurser (https://tilskudsportal.sm.dk/Sider/foraldrekurserognetvaerk.aspx), som CBS ellers har beregnet kan spare Danmark for mellem 1 og 6 mia. kr. om året og som har vist stor og målbar succes i Sverige for børn, ringer alarmklokkerne ærlig talt hos Foreningen Far.

Foreningen Far modtager i 2015 selv 0 kr. i statslig støtte af Socialministeriet til over 100.000 besøgende fra 300 danske byer, som repræsentant for 1.2 mio. fædre på spørgsmålet om digital post, gratis i barselsudvalget samt ved offentlige høringer og udvalgsmøder i Folketinget. Danmarks tidligere Statsminister havde da heller ikke tid til at drikke kaffe med Foreningen Far for diskussion af den positive effekt for børn af informering, familiegrupper og barsel for begge forældre. Foreningen Far oplever jo ellers nok mere end de fleste, hvordan forældre havner i alkoholmisbrug, som er skadende for børn og hvordan der for alvor kan skabes en positiv forandring med forebyggelse. Foreningen Far har faktisk ikke engang kunne få et møde med Socialministeriets puljestyring eller modtage svar på om ansøgningerne på fornuftig vis var i orden i forhold til Socialministeriets ønsker og puljer.

På vegne af alle danske børn stiller Foreningen Far derfor spørgsmålet: Skyldes de 264 mio. kr. til alkohol familierne at Tuba m.fl. laver en bedre indsats end Red Barnet, Mødrehjælpen, Foreningen Far og andre sociale aktører eller skyldes det at folk kender hinanden og det simpelthen fortsat er en stærkt bekymrende måde Socialministeriet uddeler danske SATS skattekroner på til børn og familier i Danmark. Er det her vi finder årsagen til at 70-80% af de socialsager som vi oplever i kommunerne og Statsforvaltningen er fejlbehandlet – og der intet sker.

Der er markante tegn på dårlig ledelseskultur og indspisthed, når det handler om dansk familielovgivning, forskning og finansiering på social, børne og familieområdet i Danmark. Faren er at vi herved ikke gør det rigtige for de børn, som de mest sparsomme og måske vigtigste skattekroner er målrettet. Foreningen Far oplever at den eneste måde vi kan skabe en positiv forandring for alle børn er ved at sende vores oplevelser ud i offentlighed. Kun herved hjælper vi de børn og familier som har brug for hjælp i Danmark. Kun herved stopper folk op og tænker sig om og kun herved bliver supertankeren i Socialministeriet, som for længst er sejlet forbi havnen, omdannet til en moderne Ipad der er hurtig, nem og billig – og som virker hver gang for danske børn og familier.

Børnene står aktuelt til at spilde yderligere 5-10 år med indspist hed og en faglig kamp mellem jurister, der ønsker retssikkerhed og psykologer der ønsker mægling. Alt imens det hele handler om god offentlig ledelse og ordentlig brug af skatteborgernes penge for succes.

ANBEFALING

Politikerne bør overveje STRAKS at stoppe SATS tildelingen for 2015 og foretage en ligeværdig tildeling til alle seriøse sociale aktører i 2015 i kommunerne og de frivillige organisationer på baggrund af Rigsrevisionens kritik. Social- og Indenrigsministeren bør, hvis det ikke allerede er sket under ny Regering, overveje at nedlægge familieretsafdelingen og satspulje afdelingen i Social og Indenrigsministeriet.

Læs mere her

tags: Danmark, Sverige, København, Socialdemokratiet, portal, lovgivning, Folketinget, Indenrigsministeren, retssikkerhed, penge, Rigsrevisionen, organisation, beskæftigelse, 2014, kaffe,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar