torsdag den 16. juli 2015

Foreningen Far har orienteret Rigsrevisionen


Foreningen Far har - igen i 2015 - fået afvist anmodning om støtte fra Tips og Lottomidlerne i Socialministeriet og har orienteret Rigsrevisionen.Foreningen Far blev i 2014 ligeledes afvist i forhold til Tips og lottomidlerne, da det link ansøgningen skulle indsendes på først i juni og senere i august ikke virkede pga. IT problemer i Ministeriet. Ansøgningen blev udskudt flere gange og Foreningen Far var i dialog med Ministeriet om, hvornår ansøgningen åbnede. Ministeriet slog pludselig ansøgningen op i 24 dage i oktober og lukker den igen, uden at give besked til Foreningen Far.

Foreningen Far modtager således i 2014 og 2015 i alt 0 kr. fra Ministeriet til social støtte i forhold til vejledning af over 100.000 besøgende forældre fra 300 danske byer og 50 lande. Samtidig med en fordobling i antallet af besøgende i rådgivningen, snart 50% skilsmisserater med direkte betydning for folkesundheden hvoraf Foreningen Far taler om positive erfaringer med mange. Foreningen Far deltager gratis som repræsentant for danske børn og fædre i diverse udvalg og ekspertgrupper i Ministerier og forvaltninger – og Ministeriet har fuldt kendskab til Foreningen Fars sociale indsats i Danmark.

Foreningen Far har ligeledes i 2014 og 2015 fået afvist alle andre ansøgninger f.eks. om støtte til koordination af frivillige rådgivere hos Foreningen Far og opbygning af nye landsdækkende rådgivningscentre med begrundelsen manglende nyhedsværdi. En anden ansøgning for procesanalyse af den offentlige sagsbehandling og læring i udvalgte og principielle børnesager bl.a. vist på TV2 og DR blev ligeledes afvist med manglende nyhedsværdi. Foreningen Far har rejst kritik af begrundelserne, som vi finder usaglige.

Da Foreningen Far samtidig har henvendt sig i 2014 for at spørge hvordan vi laver de bedst mulige ansøgninger i forhold til Ministeriets ønsker og vi også her er blevet afvist oplever Foreningen Far, at der er tale om særdeles bekymrende brug af skatteborgernes penge, fortsat useriøs Ministeriel sagsbehandling i forhold til social støtte samt diskrimination i Ministeriet.

Læs mere her

tags: Danmark, TV2, penge, skilsmisse, Rigsrevisionen, 2014,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar