mandag den 25. januar 2016

Jeg dropper ud!


Mød Albert: To uger inden afslutningen på sit grundforløb på teknisk skole dropper han ud - den helt rigtige beslutning for ham. Mange unge falder ligesom Albert fra, og hver 5. elev, der går ud af folkeskolen, vil ikke have en ungdomsuddannelse efter 7 år. På konferencen "Styrk unges EGET uddannelsesvalg" går vi bag om udfordringerne og stiller skarpt på de unge på kanten af uddannelsessystemet.Trods talrige politiske og praksisorienterede indsatser, som har til formål at sikre inklusion af de unge i uddannelsessystemet, er der stadig en gruppe af unge, der hænger på kanten. Det får nu regeringen til at nedsætte et ekspertudvalg med Metropols rektor Stefan Hermann i spidsen. Ekspertudvalget skal i løbet af 2016 præsentere analyser og anbefalinger til, hvordan flere unge kan komme igennem uddannelsessystemet. Ifølge børne-, undervisnings- og ligestillingsminister Elle Trane Nørby er der ingen lette løsninger, men udvalget skal bl.a. kigge på de gode eksemplar lokalt og drage læring af dem.

De unges problemstillinger er vidt forskellige, og vejlederne bliver stillet over for helt nye krav til både den individuelle og kollektive vejledning samt i deres samarbejde med undervisere og øvrige fagpersoner. Konferencen "Styrk unges EGET uddannelsesvalg" tager afsæt i de komplekse problemstillinger og giver bl.a. svar på:

- Hvem er de unge, og hvorfor er de på kanten af uddannelsessystemet
- Hvad virker i indsatsen for at hjælpe de unge i uddannelse
- Hvordan kan undervisere og vejledere skabe en relation til unge, hvor der kan arbejdes med vedholdenhed og robusthed
- Hvilke redskaber er nødvendige for vejledere at kunne mestre i dag

Og så møder du også 19-årige Albert Løgstrup Brygger, der fortæller sin historie om at droppe ud og være på kanten af uddannelsessystemet.

Konferencens øvrige oplægsholdere er:

Per Schultz Jørgensen, cand. psych. og dr.phil. Tidligere forskningsleder ved Socialforskningsinstituttet og professor i socialpsykologi ved DPU. Desuden medlem af Børnerådet.

Marianne Tolstrup, lektor på UC Lillebælt, hvor hun arbejder med vejledningsområdet. Marianne har desuden ledet et stort projekt om uddannelsesparathed samt skrevet bøger om emnet.

Anne Görlich, kandidat i psykologi og kommunikation samt ph.d.- studerende på Center for Ungdomsforskning. Annes ph.d.-projekt er tilknyttet Arbejdsmarkedsstyrelsens projekt "Brobygning til uddannelse", hvor hun bl.a. evaluerer igangsatte forsøg om fastholdelse af unge i uddannelse.

Konferencen afholdes d. 8. april 2016 på Scandic Aarhus Vest.

Læs mere her

tags: politi, uddannelse, regeringen, 2016, regering, Lillebælt, folkeskole, psykologi, kommunikation, undervisning, studerende, rektor,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar