tirsdag den 14. juni 2016

Skurkene tager toget


De stod på perronen på Lillestrøm Station. I højtaleren lød det, at toget til Bergen kom ind på stationen om få minutter. I samme sekund lød der et højt smæld. Lige bag dem. Alt for højt til, at det bare kunne være en dør. Og alt for højt til, at det kunne være noget harmløst og ufarligt. Så lød der et skrig.Et mord på en togperron skyder Skurkene tager toget i gang. Men hvem blev skudt, hvem skød og hvorfor Morderen befinder sig højst sandsynligt i toget, hvor også Geniet og den pensionerede politimand Ole Bøje er. De forsøger i denne detektivroman for børn at løse mysteriet ved at stykke flyvske detaljer sammen om smykketyverier, forklædninger og meget andet. Men de gør det ikke alene, for Skurkene tager toget er en interaktiv bog, hvor læseren – det vil sige du – gætter med. Teksten skal læses godt for spor, billederne studeres grundigt, inden Geniet til sidst kan afsløre gådens sammenhæng.

Skurkene tager toget er en spændende fortælling til den nysgerrige og årvågne, hvor det handler om at holde øjne og ører åbne. Den handler om at udvise skepsis og tænke kreativt. Bogen udvikler den logiske sans og iagttagelsesevnen, samtidig med at gåden og læserens aktivitet gør læsningen medrivende og spændende.

Skurkene tager toget er skrevet af det norske makkerpar Tor Edvin Dahl og Nils Håkon Nordberg. Tor Edvin Dahl er en særdeles erfaren og produktiv herre ud i at skrive, og udover børne- og ungdomsbøger har han også tidligere skrevet krimiromaner under pseudonymet David Torjussen, der også er oversat til dansk. Nils Håkon Nordberg er udover forfatter også spiludvikler, og sammen med Tor Edvin Dahl giver han Skurkene tager toget en spillignende struktur.

Bogen udkommer d. 14. juni 2016

Skurkene tager toget // Tor Edvin Dahl og Nils Håkon Nordberg // på dansk ved Per Straarup Søndergaard
TURBINE // ISBN: 978-87-406-0701-7 // 84 sider // Vejl. pris 269,95 kr.


Læs mere her

tags: politi, smykketyve, roman, 2016, kreativ, forfatter,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar