onsdag den 15. juni 2016

Vinderen af årets Springfrøpris er Ulfborg Skoles 8. klasser


Kulturminister Bertel Haarder og minister for børn, undervisning og ligestilling Ellen Trane Nørby overrækker i dag årets Springfrøpris på 25.000 kroner til 8. klasserne fra Ulfborg Skole. Med sang, dans og tale har eleverne lært at formidle komplicerede naturvidenskabelige teorier på måder, der hjælper dem til bedre at forstå og huske stoffet.Springfrøprisen går i år til eleverne fra 8. klassetrin på Ulfborg Skole i Holstebro Kommune for projektet 'Den Levende Præsentation (Was'Op)', hvor eleverne har lært at forstå elektromagnetisme og andre naturvidenskabelige emner ved at synge, tale og danse teorierne.

Prisen uddeles hvert år til et eksemplarisk og kreativt projekt inden for de praktiske og musiske fag i grundskolen. Uglegårdsskolen fra Solrød Kommune får andenpladsen, mens tredjepladsen går til Privatskolen Als i Sønderborg Kommune.

Kulturminister Bertel Haarder siger:
"Der er mange forskellige måder at lære på. Og når man selv prøver kræfter med kunsten, så får man åbnet sanserne og forstanden på en anden måde, end man får det med en bog eller en iPad. Det gør, at man kan tilegne sig svære emner som elektromagnetisme og proteinsyntese ved hjælp af sang, dans og tale. Og det gør også, at man måske bliver lidt mere nytænkende og kreativ i sit grundsyn. Og det er jo aldrig dårligt. Det er faktisk noget af det, vi skal leve af i fremtiden. Derfor er 'Den Levende Præsentation (Was'Op)' et imponerende og forbilledligt projekt, hvor lærere og elever har fået rigtig meget ud af at arbejde tæt sammen med professionelle kunstnere."

Minister for børn, undervisning og ligestilling Ellen Trane Nørby siger:
De kreative fag er vigtige i skolen, og de kan noget andet end de boglige fag. Og nogen gange kan fagene faktisk noget sammen, som de ikke kan hver for sig. Det er 'Den levende præsentation (Was'Op)' et rigtig godt eksempel på. Det er godt tænkt, og det viser, at fysik og kemi ikke altid er noget med at sidde på sin stol og terpe svære formler og teorier. Eleverne og lærerne har også været gode til at inddrage det lokale kulturliv og har bl.a. samarbejdet med et teater – og det er lige præcis sådan noget, vi skal have meget mere af i den moderne og åbne skole. Jeg håber, at mange andre i udskolingens klasser vil lade sig inspirere af Ulfborg Skoles projekt."

Om vinderne
1.- præmien på 25.000 kr. går til 'Den Levende Præsentation (Was'Op)', der er et tværfagligt projekt i musik, dansk, idræt og de naturvidenskabelige fag. Projektet styrker elevernes kompetencer inden for kreativitet, innovation og entreprenørskab, og det har gjort det lettere for eleverne at forstå og huske vanskelige naturvidenskabelige teorier. Skolen har udarbejdet en drejebog med konkrete anvisninger på arbejdsprocesser til stor inspiration for landets øvrige skoler.

2.-præmien på 15.000 kr. går til Uglegårdsskolen fra Solrød Kommune for projektet 'Ugler i mosen'. Det eksemplariske projekt er gennemført i faget håndværk og design for 5.-klasses elever i et gennemtænkt forløb, hvor eleverne har lært at fremstille, bearbejde og dekorere ugler i metal. Det er der kommet nogle flotte ugler ud af med hver deres udtryk.

3.-præmien på 10.000 kr. går til Privatskolen Als fra Sønderborg Kommune for projektet 'Os og Kimmy Cantrell', som inddrager en 2.-klasse i et billedkunstforløb på 12-14 lektioner. Gennem inspiration og leg med blæk, farver og ler er eleverne klædt godt på til at fremstille hver deres flotte lermaske inspireret af den amerikanske kunstner Kimmy Cantrell.

Læs mere her

tags: kunst, Holstebro, Sønderborg, kemi, kreativ, Bertel Haarder, naturvidenskab, videnskab, undervisning, innovation,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar