søndag den 6. maj 2012

Det glade får og 166 konfirmander på Hørby Ungdomsskole

De var 166 i alt, de var motiverede, de var nysgerrige og de var oplevelseshungrende de unge konfirmander.

Sådan var rammerne, da Hørby Ungdomsskole for anden gang inviterede konfirmander fra Aalborgs sydlige opland til et døgn på efterskolen.

- Og vi gør det gerne igen, fastslår Helle Krogsgaard, der til daglig er lærer på Hørby Ungdomsskole og en af dem, der havde arrangeret konfirmandweekenden. At ryste 166 konfirmander sammen, der ikke kender hinanden, kan være en udfordring og en oplevelse og det er det, siger Helle og understreger smilende, at det handler om at holde tungen lige i munden, når der er fuld tryk på de mange unge gæster, der for en kort stund var kommet på efterskole

Hvor fredagen gik med at få lagt en linie i, hvad det hele handlede om, så viste lørdagen, at snak, latter, larm, viden, sang, bevægelse, gåtur i mørke og snevejr bliver til den lim, der samler alle i et fællesskab, der er opstået på baggrund af tillid, åbenhed og interesse for hinanden.

Og her kommer den lille film om det glade får på banen, som konfirmanderne så og brugte som inspiration til den gudstjeneste, der afsluttede weekenden. Det glade får oplever i tegnefilmen, at livet går op og ned og, at den årlige klipning og et nyt udseende kan betyde ubehag og drillende kommentarer. På denne vis kunne konfirmanderne bringe deres egen virkelighed ind i filmens tema, som alle kender til på den ene eller den anden måde.

- Når konfirmanderne står og synger, og giver deres bud på tolkningen af Det glade får , så går det op for en gammel efterskolelærer, at man er vidende til noget smukt og givende, slutter Helle Krogsgaard og tilføjer: Endnu engang har man fået mere, end man gav!

Læs mere her

tags: Aalborg, skolelære, efterskole,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar