torsdag den 3. maj 2012

Gammeldags dialog og ny teknologi skaber blå mandag uden alkohol

Nyslåede konfirmander myldrer i denne tid ud i bylivet for at fejre, at de er trådt ind i de voksnes rækker. Men helt voksne er de nu ikke, mener Natteravnene og Bryggeriforeningen, der sammen skaber en blå mandag uden alkohol.

Vi mener ikke, at alkohol skal være en del af blå mandag. Konfirmander er for unge til at drikke, og de skal minimum vente nogle år endnu, siger Mikael Kelk Kampagnechef i Bryggeriforeningen og fortsætter; derfor går vi aktivt ud i forbindelse med blå mandag og fortæller unge gennem app s, hip hop musik med glimt i øjet og samarbejde med Natteravnene, at blå mandag skal fejres uden alkohol.

Dialog, musik og app s
I dag, aften- og nattetimerne tager Natteravnene en snak med konfirmanderne samt deres ældre søskende og venner og tilbyder dem den nyudviklede Blå Mandag App. Den indeholder råd til en tryg blå mandag, tips til gode tilbud og sjove gimmicks i form af bl.a. Pede B sange om blå mandag, der kan ende både godt og skidt.
Når vi møder de unge på gaden, snakker vi om alkohol både med dem, der ikke bør drikke og dem, som er gamle nok. Gennem den dialog kommer vi rigtig langt, men blå App en er jo helt klart et stærkt virkemiddel, de unge benytter sig af, så selvfølgelig skal vi også bruge dette i vores bidrag til en tryg blå mandag, fortæller Leif Christiansen fra Natteravnene.

Forældrene har et ansvar
Undersøgelser viser, at unge med klare regler hjemmefra, starter senere med at drikke alkohol. Men det kræver, at forældrene er klædt på. Fx skal de kende salgsaldersgrænserne: Øl må købes i butikker, fra man er 16 år. Hård spiritus fra man er 18 år. Og forældrene skal vide lidt om de sociale elementer, der ligger i ungefesterne. Derfor deler Natteravnene også materiale ud til de voksne med råd og vejledning, og Bryggeriforeningen tilbyder hjemmesiden klarsnak.com, hvor forældre kan klikke sig lidt klogere på deres teenagere, så de sammen med dem kan sætte fornuftige grænser for festlighederne.

Kontakt personer
Leif Christiansen, Natteravnenes Landssekretariat: 70 12 12 99
Mikael Kelk, Bryggeriforeningen: 28 90 23 05

Læs mere her

tags: kemi,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar