fredag den 5. juni 2015

Børn vil sænke forældres fart


Der køres for stærkt på mange veje, og det skaber utrygge situationer for de mange børn, der går eller cykler til og fra skole og fritidsaktiviteter. Derfor har børnene i SFO´erne i Tønder Kommune malet plakater, der skal få farten ned. Tirsdag blev der delt trafikkage ud til de børn, der har vundet tegnekonkurrencenHvis flere overholder hastighedsgrænserne, så vil der ske færre alvorlige ulykker med personskade. For høj fart på vejene skaber også utryghed for børnene, når de går eller cykler i trafikken.

Derfor har børnene i Tønder Kommune taget sagen – og blyanten - i egen hånd. I forbindelse med en landsdækkende kampagne mod for høj fart på vejene, "Sænk farten en lille smule", har børnene malet plakater, der skal minde bl.a. forældrene om at lette foden fra speederen.

- Børnene er de små i trafikken, og de bliver nemt overset. Derfor er det vigtigt, at de også bliver hørt og kommer til orde. Vi ved, at mange bilister glemmer at holde øje med deres fart, derfor er børnenes plakater en venlig påmindelse om at sænke farten, udtaler trafikmedarbejder Anders Hørkjær Pedersen fra Tønder Kommune.

Tirsdag blev vinderne af plakatkonkurrencen udtrukket. Cathrine Hemmingsen, Camilla Schrøder og Lykke Hye Christiansen på henholdsvis 8, 9 og 8 år fra SFO Galaksen i Skærbæk stod bag de vindende plakater. Derfor blev de og kammeraterne i SFO'en fejret og belønnet med lækre kager udformet som færdselstavler, som Tønder Kommune stod bag.

Børnenes indsats får ros
For høj fart er medvirkende årsag til omkring halvdelen af dødsulykkerne på vejene. Selv de små hastighedsoverskridelser er et problem, da lidt højere fart betyder, at man skal bruge markant flere meter på at standse. Derfor får børnene i Tønder Kommune ros af Rådet for Sikker Trafik for deres indsats med at få flere til at overholde fartgrænserne.

- Det er god stil at vise hensyn, når vi færdes i trafikken. Mange er utrygge og bekymrede over bilisternes høje fart på vejene. Derfor er det meget værdifuldt, når børn i hele landet er med til at sende et budskab til de voksne om at sænke farten, siger Søren Ørsted Pedersen, pressechef i Rådet for Sikker Trafik.

Læs mere her

tags: SF, trafikken, ulykker, fartgrænse, Skærbæk, Tønder, dødsulykke, konkurrence,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar