mandag den 8. juni 2015

Verdens sjoveste løb kommer til Aarhus


De har prøvet det i København, Stockholm og San Francisco, og nu er det aarhusianernes tur: Verdens største farveløb The Color Run kommer til Aarhus for første gang søndag den 31. maj. Og borgmester Jacob Bundsgaard løber med.Reglerne i farveløbet The Color Run er enkle: Du skal komme i hvidt tøj. Og der må ikke være noget som helst hvidt på dig, når du kommer igennem de fem km. Flere end 30.000 mennesker deltog i The Color Run i København, Odense og Aalborg i 2014. Søndag den 31. maj kommer det populære farveløb til Aarhus. Ved mållinjen afsluttes løbet med den såkaldte Finish Line Festival med dj Jean von Baden, farvekanoner og koordineret farvekast fra de tusindvis af deltagende.
I Aarhus afholdes løbet i Brabrand, og løberne får dermed mulighed for at løbe i en del af byen, hvor der ikke tidligere har været afholdt større motionsløb. Borgmester Jacob Bundsgaard glæder sig til løbet, som han både skal sætte i gang og løbe med i.

»The Color Run er med til at skabe en helt ny slags løb lige dér, hvor vi skaber en ny bydel i Aarhus. Med The Color Runs rute får vi mulighed for at vise rigtig mange aarhusianere de forandringer af Gellerup, som vi med helhedsplanen er godt i gang med at føre ud i livet, og så er jeg sikker på, at alle deltagerne får en fantastisk sjov og farvestrålende oplevelse.«

Løb gennem City Vest
The Color Run startede i USA i 2012 og har siden spredt sig til mere end 50 lande i hele verden. Det er første gang, at løbet afholdes i Aarhus. Størstedelen af deltagerne i The Color Run er imellem 15-45 år, og de fleste løber udklædte med deres venner, som var det en sporty endagsfestival – dog uden alkohol og fulde folk.
Som det eneste sted i verden foregår en del af The Color Run Aarhus indendørs. Noget af ruten er nemlig henlagt til City Vest, som kan glæde sig over, at op til 4500 mennesker lægger vejen forbi en søndag eftermiddag. Også omkring Bazar Vest bliver der mere aktivitet end vanligt. Løberne kommer lige forbi, og der vil blive mulighed for pitstop foran Bazaren, hvis man har brug for noget at styrke sig på.

Aarhus som kulturby
I samarbejde med Aarhus Cykelby og Cykelmassen er der arrangeret en cykelkaravane, hvor løberne, med Rådmand Kristian Würtz i spidsen, har mulighed for at cykle fra Midtbyen til Brabrand, hvor løbet finder sted. Festen starter med afgang fra Godsbanen kl. 10.30 med et rullende lydsystem og underholdning undervejs. Ruten for cykelkaravanen vil blive annonceret senere.
Når man ankommer til The Color Run, vil man kunne få lidt ekstra olie og luft til sin cykel og mulighed for at parkere i et område med opsyn. Der er naturligvis mulighed for at støde på cykelkaravanen undervejs på ruten. Løbsdirektør Christian Thomsen glæder sig over samarbejde med Aarhus Cykelby og Cykelmassen.

»Det er fantastisk, at vi med The Color Run kan sætte fokus på Aarhus som cykelby. I det hele taget håber vi, at vores event kommer til at styrke den positive opmærksomhed, som Aarhus har oplevet de sidste par år med kulturelle tiltag som Northside og ombygningen af Moesgaard Museum «, siger løbsdirektør i The Color Run, Christian Thomsen.

Vi håber, I har lyst til at deltage, når verdens sjoveste fem kilometer rammer Aarhus!

Info
- The Color Run Aarhus, 31. maj, 8220 Brabrand
- Indcheck fra kl 10. Optakt og opvarmning er fra 11.30
- Løbet arrangeres af The Color Run Nordic i samarbejde med Aarhus Kommune og Brabrand Boligforening.
- The Color Run støtter hvert år et velgørende formål. I år er det for Danmarks vedkommende Muskelsvindfonden.

###

For interview med borgmesteren kontakt, pressechef Niels Buch på tlf. 5157 6716

PR-billeder kan downloades her i høj kvalitet:
https://www.flickr.com/photos/128172273@N07/with/16027589399/

For en hurtig kommentar fra talsmand Christian Thomsen, ring pa 2086 1380

Læs mere her

tags: USA, Danmark, København, direktør, interview, borgmester, downloade, Odense, Stockholm, kulturby, Aalborg, 2012, Brabrand, Gellerup, 2014, Cykel,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar