tirsdag den 30. juni 2015

Skoleelever kan nu køre gratis med Arrivas tog


Med skoleårets begyndelse bliver ordningen med gratis buskørsel for skoleeleverne i Tønder Kommune udvidet til også at omfatte Arrivas togI samarbejde med Arriva Tog og Sydtrafik har Tønder Kommune indgået en ny aftale, som sikrer, at alle skoleelever i Tønder Kommune kan køre gratis med både tog og bus inden for kommunens grænser. Ikke kun til og fra skole, men også i fritiden til alle andre formål.

Fra skoleåret 2014/2015 fik eleverne mulighed for at køre gratis med bus, og borgmester Laurids Rudebeck glæder sig over, at ordningen fra det kommende skoleår udvides til Arrivas tog.

- Vi har hele tiden haft et ønske om også at få gratis togkørsel med i tilbuddet, så skoleeleverne kan benytte begge transportformer, når de skal rundt i kommunen. I kraft af samarbejdet med Arriva og Sydtrafik er det nu lykkedes. Det er meget glædeligt, for det giver børnene og de unge endnu bedre vilkår både i forhold til skole og fritidsaktiviteter, siger borgmesteren.

Ordningen, der er godkendt af Kommunalbestyrelsen, omfatter alle skolesøgende børn i 0.-10. klasse både på de kommunale skoler og de private skoler.

Der er tale om en forsøgsordning for skoleåret 2015/2016, og der vil senere blive foretaget en undersøgelse af, hvor meget ordningen benyttes.

Arriva ser frem til at betjene flere skoleelever også i fritiden. Salgschef Winnie Højer udtaler:

- Med dette tiltag kan vi som lokal operatør være med til at få hverdag, fritid og transport til at hænge sammen for kommunens unge borgere, og det vil vi rigtig gerne. Og så ser vi frem til at få endnu flere børn og unge til at benytte sig af kollektiv transport, for gode vaner i voksenlivet etableres jo gerne fra barnsben. Så vi synes, det er skønt at kunne byde velkommen til endnu flere passagerer i vores tog.

Også hos Sydtrafik er der tilfredshed med aftalen.

- For Sydtrafik er der tale om udvidelse af ordningen med gratis skolekort. Det er en utrolig god mulighed for de unge i Tønder Kommune, at de nu også kan tage med toget på et gratis skolekort siger kunde- og markedschef Britta Vang Mikkelsen.

Buskort også gyldige til toget
De fleste børn har fået udleveret et buskort for 2015/2016 før skoleferien. Kortene er trykt og udleveret, inden den nye aftale blev indgået. Derfor står der på kortet, at det ikke kan benyttes i toget og i X-bus. Der bliver ikke udstedt nye buskort nu, men kortene er gyldige i Arrivas tog fra skoleårets start den 10. august, selv om der står noget andet. Skolekortene kan derimod ikke benyttes i X-bussen.

Børn, som bor i Tønder Kommune, men går i skole uden for kommunen, vil få udleveret buskortet på første skoledag. Buskortet gælder dog kun til kørsel inden for kommunen. Hvis kortet ikke udleveres automatisk, kan det bestilles på Tønder Kommunes hjemmeside på www.toender.dk.

Elever på efterskoler både i Tønder Kommune og uden for kommunen skal selv bestille buskort på kommunens hjemmeside.

Mister man sit buskort, skal man henvende sig på skolen for at bestille et nyt. Det koster i så fald 50 kr.

På kommunens hjemmeside kan man finde køreplaner og kort over busruter fordelt på skoledistrikter. Køreplaner mm. kan også findes på de enkelte skoledistrikters hjemmesider. Spørgsmål om ordningen kan rettes til den enkelte skole.

Læs mere her

tags: borgmester, 2016, Tønder, Arriva, 2014, efterskole,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar