fredag den 5. februar 2016

Endnu flere fra aaddr til aha besøg I Biofos


Det vækker forundring og overraskelse for sanserne og forstanden at besøge et rense-anlæg. Det oplevede 12.000 gæster i 2015 og det er langt flere end tidligere årNæste stop, Renseanlæg Avedøre, lyder det fra højtaleren i bus 200S og et øjeblik senere stiger endnu en skoleklasse ud af bussen for, at besøge et af landets største renseanlæg.

"Det er fantastisk, at skolerne har emner som miljø, vand, energi og ressourcer på skemaet. Det giver os mulighed for at fortælle hvor vigtigt det er, at vi alle som medborgere, tager ansvar for at passe på verdens vigtigste ressource vand – også efter det store skyl. Derfor er alle vores 12.000 gæster i BIOFOS ambassadører, der gerne må fortælle det vigtige budskab videre" siger Kristian Mandrup Pedersen, Informationsmedarbejder i BIOFOS.

Sanserne og forstanden
I informationshusets laboratorium skifter eleverne deres overtøj ud med hvide kitler, masker og handsker og arbejder fokuseret med forsøg, der forklarer de mange svære begreber ved spildevandsrensning.

"Vi kobler teori og øvelser til den virkelige verden. Det gør det meget nemmere for eleverne, at forstå de komplicerede processer på renseanlægget – både når det gælder spildevandsrens-ning og om hvordan spildevandets "affald" bliver til grøn energi" i forsyningsnettet.

Hvem er BIOFOS besøgstjenestes gæster
De mange gæster kommer fra alle BIOFOS´ femten ejerkommuner i hovedstadsområdet og er et gratis tilbud til skoler, gymnasier/HF og erhvervsskoler. Det er Albertslund, Ballerup, Brøndby, Frederiksberg, Gentofte, Gladsaxe, Glostrup, Herlev, Hvidovre, Høje-Taastrup, Ishøj, Københavns, Lyngby-Taarbæk, Rødovre og Vallensbæk kommuner.

Om BIOFOS
BIOFOS er Danmarks største spildevandsselskab. BIOFOS renser spildevandet fra 1,2 millioner indbyggere hovedstadsområdet på de tre renseanlæg Lynetten, Avedøre og Damhusåen.
Ressourcerne i spildevandet udnyttes til klimavenlig energi i form af el, biogas og fjernvarme til forsyningsnettet.

###

Billedtekst:

Hvilke konsekvenser har det for renseevnen, hvis der kommer "giftigt" spildevand til renseanlægget Det er nogle af de forsøg som eleverne arbejder med i laboratoriet. (Der arbejdes ikke med "rigtigt" spildevand)


Læs mere her

tags: Brøndby, Danmark, København, Lyngby, fjernvarme, Hvidovre, Frederiksberg, Glostrup, Herlev, renseanlæg, Albertslund, hovedstad, energi, Ballerup, miljø, Rødovre,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar